Ehdota vuoden nuorta lahtelaista 2012

Lahti-seura yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa jakaa jälleen Vuoden nuori lahtelainen -tunnustuksen. Lisätietoja täällä, joiden kautta voi jättää myös oman ehdotuksensa. Ehdotuksia perusteluineen voi lähettäää viikon 23 alkuun asti. Tunnustuksen julkistamisaika- ja paikka ilmoitetaan myöhemmin. Kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan elokuvateatteri Kino Iiriksen leffalippuja.

Tunnustus jaettiin vuonna 2010 ensimmäisen kerran ja se on tarkoitus myöntää vuosittain henkilölle tai ryhmälle, joka tuoreella, ennakkoluulottomalla ja yritteliäällä otteella on esimerkkinä ja eduksi Lahdelle.

Vuonna 2010 raati valitsi mielenkiintoisesta ja monipuolisesta ehdokasjoukosta Vuoden nuori lahtelainen -tunnustuksen saajaksi a capella-yhtye Enchantin. Tunnustus jaettiin Lahden stadionilla kesäkuussa ennen FC Lahti-JJK-ottelun alkua.
Vuonna 2011 valittiin meloja Pauliina Polet, jolle tunnustus jaettiin Salpausselän koulun urheilupäivänä satojen oppilaiden läsnäolessa koulun auditoriossa 31.8.2011.

Tunnustusten saajille lahjoitettiin yhteistyöyritysten myöntämä stipendi. Raatiin kuuluivat Lahti-seuran, Osuuskauppa Hämeenmaan ja Päijät-Hämeen Osuuspankin edustajat.

2 vastausta kohteessa Ehdota vuoden nuorta lahtelaista 2012

1. anneli seppälä sanoo:

Ehdotan vuoden 2012 nuoreksi lahtelaiseksi SALLA SEPPÄLÄÄ, 18 v.

Tässä perusteluni:

Salla Seppälä, Lahti, on mielestäni erittäin hieno esimerkki nuoresta henkilöstä, joka ajattelee itsenäisesti, uskaltaa päättää itse omista asioistaan, mutta kuitenkin osaa ja haluaa ottaa huomioon monenlaiset elämiseen liittyvät asiat; mahdollisuudet ja uhatkin.

Salla kävi Lahdessa peruskoulun, ei halunnut jatkaa lukioon, vaan pyrki Orimattilaan opiskelemaan lasten ja nuorten vapaa-ajanohjaajaksi. Monien hakijoiden joukosta hänet valittiin opiskelemaan kouluun, josta valmistuu tänä keväänä. Koulutus kesti kolme vuotta ja viimeisen vuoden ajan hän on käynyt koulun ohessa – mahdollisuuksien mukaan – töissä itse etsimässään työpaikassa Subwayssa Lahdessa ja näin rahoittanut omaa elämäänsä ja opiskelujaan.

Sallan vanhempien mielestä Salla olisi voinut asua kotona ja elää vanhempiensa kustannuksella ainakin koulun loppuun asti, mutta nuori nainen päätti alkaa elää omaa elämäänsä jo 17-vuotiaana.

Poikaystävänsä kanssa Salla hommasi vuokra-asunnon Orimattilasta, jossa he olemmat kävivät koulua – ja muuttivat ensimmäiseen ”omaan kotiinsa”.
    Tänä keväänä, koulun Orimattilassa päätyttyä, nuoripari päättikin muuttaa takaisin Sallan syntymäkaupunkiin, Lahteen, josta vuokrasivat kodin, ja toukokuun alusta Sallasta tuli jälleen lahtelainen.

Sallan poikaystävä lähtee inttiin kesällä. Salla jatkaa työskentelyään toistaiseksi Subwaylla, josta saa kokopäivätyötä koulun loputtua, ja siten pystyy nuukasti eläen elättämään itsensä – ja myös maksamaan veroja yhteiskunnalle. Siinä ohessa Salla tosin hakee muutakin työtä, mutta on onnellinen siitä, että hänellä sentään vakituinen työpaikka on.

Tulevaisuuden suunnitelmiakin heillä on jo vuoden päähän. Silloin nuorimies pääsee intistä, ja sen jälkeen nuoripari voikin aloittaa yhdessä ”oikean” elämän – ja heistä tulee ”oikeita” veronmaksajia ja yhteiskunnan ylläpitäjiä omalta osaltaan.

Mielestäni Salla on oiva, kannustava, ja varmaankin monelle muulle nuorelle toiveitakin antava, esimerkki siitä, ettei kannata masentua, vaan pitää rohkeasti lähteä itse hakemaan omia rajojaan ja mahdollisuuksiaan.
    Uskon tällaisia nuoria maassamme olevan paljon, mutta heistä ei yleensä puhuta. Ongelmaisista nuorista puhutaan paljon julkisissa viestimissä, mutta nämä hiljaiset ”raatajat” ja oman elämänsä ”haltuunottajat” unohtuvat taustalle.

Mielestäni kuitenkin esiin pitäisi nostaa myös tällaiset nuoret, jotka ottavat omasta vapaasta tahdostaan elämänsä omiin käsiinsä, ovat rohkeita ja innokkaita uusiin tilanteisiin, eivätkä pelkää tulevaisuutta.

2. Ria-Noore Haimo sanoo:

Ehdotan saajaksi Lahden Kulttuurikeskuksen Nuorisoteatteria, joka on tänäkin vuonna tarttunut ajankohtaiseen ja haastavaan aiheeseen näytelmällään Toinen Vasemmalta, joka käsitteli koulukiusaamista. Nuorisoteatteri on myös ollut kunniakkaat 50v. pystyssä ja toiminnallaan edistää nuorten hyvinvointia, jolloin he voivat teatterin keinoin käsitellä vaikeitakin tunteita ja ajankohtaisia vaiheita. Juhlavuoden kunniaksi ja hienoista saavutuksistaan ja tavoitetteistaan tälläinen toiminta nuorille on mainitsemisen ja jatkamisen arvoista toimintaa.

6 × = viisikymmentä neljä