Valokuvat ja kartat

Seura järjestää Lahti-aiheisia valokuvanäyttelyitä elokuvateatteri Kino Iiriksen aulassa.
Aulassa on järjestetty näyttelyitä yhteisön ja yksityishenkilöideiden valokuvista.
Esille voi tarjota omia Lahti-aiheisia valokuviaan.

Lahti-Seuran oma kuva-arkisto on osana Lahden kaupunginmuseon kuva-arkiston kokoelmaa. Kuvatiedustelut suoraan arkistosta.

Seuralla on käytössään joitakin yhteisöjen ja yksityishenkilöiden valokuvia, joihin on saatu lupa julkaista niitä mm. Hollolan Lahti -lehdessä.

Seuran kokoelman kuvia on myös haettavissa finna.fi-palvelusta.

Lahteen sijoittuvia valokuvia löytyy Albumit auki -sivuston kautta.
Vuonna 2015 Lahteen laajentunut valtakunnallinen Albumit auki -hanke kerää. Hankkeessa kerätään yksityishenkilöiltä ja yhteisöltä paperivalokuvia digitoitavaksi ja vietäväksi verkkotietokantaan. Digitointitilaisuuksia on järjestetty Lahden kaupunginkirjastossa sekä Tammisalissa.
Hankkeesta ovat vastuussa Keijo Skippari ja Sauli Hirvonen.
Valokuvia otetaan edelleen vastaan.

Lahden Kaupunkiympäristön arkiston karttoja on käytetty mm. Lahden seutu kartoin -karttakirjassa sekä järjestetty karttanäyttelyitä.

lahtikartalla.fi-sivulla toteutettiin vuonna 2018 yhteistyössä Juuso Lehtisen, Lahden kaupunginteatterin ja Lahti-Seuran kanssa vuoden 1918 tapahtumiin liittyneen näytelmän kuunnelmat.
Sivusto on edelleen työn alla… Sivuston tarkoituksena on esitellä Lahden historiaa karttojen, kuvien, videoiden ja tekstin muodossa. Sivun runkona toimii vanhat kartat, joita on jokaiselta vuosikymmeneltä alkaen 1870-luvulta. Vanhoja karttoja voi vertailla nykyhetkeen Google Mapsin avulla. Sivuston kartat ovat Lahden kaupunkiympäristö arkistosta.

Näyttelyistä ja valokuvista lisätietoa: sauli.hirvonen[at]gmail.com.

Lahti-filmeistä täällä.