Yhdistys

Lahti-seuran tunnus

Kotiseutuyhdistys Lahti-Seura ry:n tavoitteena on tuoda toiminnassaan esille lahtelaisuuden eri vivahteita ja ilmenemis- ja ilmentämismuotoja. Seuran tarkoituksena on toimia lahtelaisten yhteenliittymänä ja työskennellä toimialueensa sivistyksellisten, sosiaalisten ja taloudellisten olojen kehittämiseksi sekä viihtyisyyden lisäämiseksi alueellisen omaleimaisuuden ja paikallisten erityispiirteiden pohjalta lähtien, olla toimialueensa asukkaiden ja eri yhteisöjen yhdyssiteenä, syventää asukkaiden kotiseututuntemusta ja paikallishenkeä sekä pyrkiä kaikin tavoin lisäämään heidän kiintymystään kotiseutuunsa sekä pyrkiä kaupungin ulkonäön kohentamiseen ja kaupungin tunnetuksi tekemiseen.

Vuonna 1946 perustetun seuran toimintaan kuuluu mm. jäsenlehden julkaiseminen, kirjojen kustantaminen, tapahtumien, näyttelyiden, elokuvanäytösten, retkien ja yritysvierailuiden järjestäminen sekä tunnustusten jakaminen. Yhdistys seuraa Lahden kehitystä aktiivisesti ja kommentoi sitä tarvittaessa.

Lahti-Seura on Suomen Kotiseutuliitto ry:n, Päijät-Hämeen tutkimusseura ry:n ja Päijät-Hämeen elokuvakeskus ry:n jäsen. Lahti-Seura on tehnyt paljon yhteistyötä mm. Lahden kaupunginmuseon, Nastola-seuran ja Lahden Kaupunkiympäristön kanssa.

Seuran kotiseutukirjasto ja kokoustilat sijaitsevat Päijät-Hämeen elokuvakeskuksen tiloissa elokuvateatteri Kino Iiriksessä (Saimaankatu 12). Samoissa tiloissa toimii myös Lahden Videokuvaajat ry. Kolmen yhdistystä tekevät tiivistä yhteistyötä ja elokuvakeskuksen ympärille on muodostunut valtakunnallisestikin ainutlaatuinen kulttuuriyhteisö, joka tuottaa vapaaehtoistyöllä tärkeää paikallista kulttuuria.

Seura tiedottaa toiminnastaan omilla nettisivuillaan, Hollolan Lahti -lehdessä, sanomalehti-ilmoituksilla sekä vuosittain lähetettävässä jäsenkirjeessä, niille joita eivät sähköpostitse tavoiteta.

Yhdistyksen säännöt (pdf)

Ajankohtaisia uutisia ja linkkejä myös seuran Facebook-sivussa, jota käyttäjä voi käydä tykkäämässä/seuraamassa.

Seura myy kannatustuotteitaan mm. elokuvateatteri Kino Iiriksessä ja Pro Puu -galleriassa.

Enemmän seuran toimintamuodoista ja perustamisesta.

Jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä lomakkeella, jäsenasioista enemmän täällä. Lahti-Seuraan voi liittyä jäseneksi maksamalla 25 euron vuosittaisen jäsenmaksun.
Henkilöjäsenmaksu 25,00 €
Perheenjäseneltä 12,00 €
Nuorijäsen (alle 25-v.) 12,00 €
Yhteisöjäsenmaksu 100,00 €
Ainaisjäsenmaksu 250,00 €

Lahti-Seura toivottaa kaikki Lahdesta ja lahtelaisuudesta kiinnostuneet tervetulleeksi seuran toimintaan!

Vastaa