Lahti-filmit

Seuraava näytös

Seuraavista näytöksistä ilmoitetaan niiden varmistuttua

Menneet

Sunnuntai 22.5. klo 12
Valokuvaaja Erkki Hämäläisen koostama 150 vuotta Nastolaa -valokuvakokoelma
Vapaa pääsy.
Elokuvateatteri Kino Iiris, Saimaankatu 12, Lahti.

Taustaa

Lahti-Seuran aloitteesta elokuvateatteri Kino Iiriksessä käynnistyivät vuonna 2012 säännölliset Lahti-filminäytökset. Näytöksissä esitetään Lahti-aiheisia dokumentteja, lyhytdokumentteja, esittelyvideoita, lyhyitä tietoiskuja sekä mainosvideoita digitoidussa muodossa.

Lahti-näytösten yhteydessä aloitettiin Päijät-Hämeen elokuvakeskuksen ja Lahden videokuvaajien kanssa filmien ja muiden analogisten tallenteiden keräys- ja digitointihanke.

Vuonna 2014 Suomen kulttuurirahasto myönsi hankkeelle (PHEK) 20 000 euroa. Suomen Kotiseutuyhdistys valitsi hankkeen Vuoden kotiseututeoksi vuonna 2014.
Vuonna 2014 hankkeelle myönnettiin Suomen Kulttuurirahaston Päijät-Hämeen rahaston apuraha 20 000 euroa. Elokuussa Suomen Kotiseutuliitto valitsi hankkeen vuoden 2014 kotiseututeoksi. Puheenjohtaja Sauli Hirvonen kävi vastaanottamassa tunnustuksen Hämeenlinnan Kotiseutupäivillä.

Näytökset ja digitointihanke jatkuvat edelleen.

Lisätietoja hankkeesta ja tulevista näytöksistä sauli.hirvonen[at]gmail.com

Lahti-valokuvista täällä.