Lahden seutu kartoin

LAHDEN SEUTU KARTOIN 1960– ja 2010-luvuilla
Vesa Tähtinen ja Hannu Kivilä
Kustannusyhtiö AtlasArt (yhteistyökumppani Lahti-Seura)

Kirja ilmestyy maaliskuun lopulla (kirjan julkistamistilaisuus on peruttu).
Lahden seutu kartoin on ensimmäinen Lahdesta julkaistu karttakirja.

POIKKEUSTILANTEESTA JOHTUEN MUUTOKSET MAHDOLLISIA KOSKIEN NOUTO- JA MYYNTITILAISUUKSIA! Päivitetty 24.3.2020

Lahden seutu kartoin tarjoaa lukijalleen mielenkiintoisen ja virikkeitä herättävän katsauksen alueella vuosikymmenten kuluessa tapahtuneista ympäristön ja rakennuskannan muutoksista. Kirja esittelee nämä muutokset Maanmittauslaitoksen eri vuosikymmeniltä olevien maastokarttojen avulla. Vanhat maastokartat perustuvat pääosin 60-luvun alun maastokarttoihin ja uusimmat vuoden 2018 maastokarttaan. Kirjan aukeamilla rinnakkain avautuvat karttalehdet eri vuosikymmeniltä mahdollistavat helpon ja kiinnostavan muutosten tarkastelun.

Kartoista ja niitä täydentävistä teksteistä voi kirjan lukija helposti löytää asutuksen leviämisen ja kasvun aiheuttamat muutokset maisemaan sekä merkittävimmät alueen julkiset ja yksityiset rakennuskohteet. Teoksessa on myös mukana runsaasti historiallisia karttoja sekä vanhoja ilma- ja valokuvia Lahden alueelta. Kirjan alussa on Lahden seudun kartoituksen historiallisista vaiheista kirjoittanut lahtelainen kaupunkikulttuurin harrastaja, tietokirjailija Hannu Kivilä. Lahtelainen historian harrastaja, varatuomari Vesa Tähtinen on kirjoittanut kirjan muut tekstit, kuvauksen Lahden kehityksestä nykyhetkeen asti sekä kaikki maastokarttoihin- ja ilmakuviin liittyvät tekstit.

Kirjaan on kirjoittanut esipuheen Lahti-Seuran puheenjohtaja Sauli Hirvonen. Lisäksi hän on kirjoittanut kirjaan aiheista Ylinen Viipurintie ja Lahden rautatiet.

LATAA ESITE (pdf)

Lahden seutu kartoin
Koko: 235 x 292 mm
Sivuja: 176
Värisyys: 4-värinen
Hinta: 48 euroa
Sidottu: ISBN  978-952-5671-89-6
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö AtlasArt yhteistyössä Lahti-Seuran kanssa

Lisätietoja:
Risto Pekkanen
toimitusjohtaja, kustantaja
risto.pekkanen[at]atlasart.fi

Suoramyynti

Lahti-Seuran jäsenille kirjan hinta on 40 euroa (maks. 2 kirjaa / jäsen) jos sen ostaa suoraan seuralta. Kirjan voi maksaa ennakkoon alla olevin tilitiedoin. Kirja on noudettavissa Kino Iiriksen Tammisalista 14.4 klo 17-18 tai la 18.4 klo 12-14.
Suosittelemme ennakkomaksu, vaikka kirjan voi toki maksaa myös käteisellä paikan päällä (mielellään tasarahalla). Osoite on Saimaankatu 12 Lahti.
Normaalihinta on 48 euroa. Postitilaukset suoraan kustantajalta.

Maksun voi suorittaa Lahti-Seuran tilille:
Saaja: Lahti-Seura ry
IBAN: FI95 5612 1120 4805 19
Viitenumero: 2118 (Lahti-Seuran jäsen maksaa omalla viite-/jäsennumerolla)

Maksettuasi, ilmoitathan siitä osoitteeseen: lahti.seura[at]gmail.com. Jos tulet paikan päälle ostamaan kirjan, siitä ei tarvitse ilmoittaa ennakkoon. Myyntitilaisuuksia järjestetään myöhemmin kesällä ja niistä tiedotetaan tällä sivustolla.

Myyntitapahtumat (päivittyy)

Kirjaa tullaan myymään myös eri tapahtumissa. Poikkeustilanteesta johtuen näistä tilaisuuksista ilmoitetaan myöhemmin.

Myyntipaikat (päivittyy)

Kirja tulee myyntiin myös mm. elokuvateatteri Kino Iiriksen lipunmyyntiin sekä kirjakauppoihin. Kirjan hinta voi vaihdella eri paikoissa.

Jälleemyyjät, ottakaa yhteyttä: lahti.seura[at]gmail.com