Uutiset 2009-2010

Seuran syyskokous

Lahti-seuran syyskokous pidettiin torstaina 9.12.2010 kello 18-19.30 Harjulaopiston Juniori-kabinetissa, Harjulankatu 7, 2 krs.
Uusiksi hallituksen jäseniksi valittiin Onerva Vartiainen ja Esa Yrjölä. Yksi hallituspaikka täytetään myöhemmin.

Hollolan Lahti -lehti 4/2011

Vuoden viimeinen Hollolan Lahti -lehti on postitettu jäsenille. Lehdessä mm. asiaa Lahden vaakunasta, Kärpänen-juttusarjan osa 3 ja runoja. Hollolan Lahti -lehteä voi ostaa Lahden museokauppojen lisäksi elokuvateatteri Kino Iiriksestä sekä Pro Puu -gallerian myymälästä.

Haussa rahastonhoitaja

Lahti-seura etsii uutta rahastonhoitajaa. Nykyistä tointa hoitaa Susanna Vanhatalo, joka jatkaa yhdistyksen sihteerinä. Tarjolla on monipuolinen tehtävä hyvässä seurassa kotiseudun hyväksi. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä sihteeriin (kohdasta Esittely ja Yhteystiedot). Lahti-seurassa muutenkin kokoonpanomuutoksia, asiasta lisää kohdasta Hallitus.

Vuoden Lahtelainen 2010

Vuoden lahtelainen 2010 on Iiro Viinanen.

Vuosijuhla taidemuseossa

Kiitos kaikille vuosijuhlaan osallistuneille!
Lahti-seuran perinteinen vuosijuhla järjestettiin maanantaina 1.11.2010 klo 18.00 alkaen Lahden Taidemuseossa. Ohjelma: -Tervetuloatoivotus
-Lahti Sounds Poetry esittäytyy, runoja
-Juhlapuhe ”Kanta-Hämäläinen Päijät-Hämeessä – uusia näkökulmia hämäläisyyteen”, museonjohtaja Timo Simanainen
-Runoja
-Vuoden Lahtelainen -tunnustuksen jakaminen
-Runoja
-Hämäläisten laulu
Virallisen ohjelman jälkee voi tutustua Viipurin Taiteilijaseuran 80-vuotisjuhlanäyttelyyn.

Tervetuloa 64-vuotiaan Lahti-seuran vuosijuhlaan ja samalla viettämään Lahden kaupungin 105-vuotissyntymäpäiviä.

Kotiseutuliiton uutisia

Kotiseutuliiton Päijät-Hämeen maakunnallisessa kokouksessa 8. kesäkuuta Lahdessa valittiin Lahti-seuran hallituksen jäsen Esa Hassinen Päijät-Hämeen edustajaksi Kotiseutuliiton valtuustoon jatkokaudeksi, kahdeksi seuraavaksi vuodeksi. Lopullisen valinnan valtuutetuista tekee elokuussa Joensuun Kotiseutupäivillä kokoontuva liiton vuosikokous.
Nuori Lahtelainen -tunnustus

Vuoden Nuori Lahtelainen 2010 – Enchant

Raadilla oli haastava tehtävä valita mielenkiintoisesta ja monipuolisesta ehdokasjoukosta ensimmäinen vuoden Nuori Lahtelainen. Lopulta Lahti-seuran, Osuuskauppa Hämeenmaan ja Päijät-Hämeen Osuuspankin edustajista muodostunut raati on päättänyt jakaa vuoden 2010 Nuori Lahtelainen -tunnustuksen a capella-yhtye ENCHANTille.

Enchant koostuu neljästä ulospäinsuuntautuneesta lahtelaisesta nuoresta miehestä, jotka ovat tuoreella, ennakkoluulottomalla ja innokkaan yrittelijäällä otteella ollut esimerkkinä ja eduksi Lahdelle. Intoa puhkuvat miehet itsekin toteavat: ”Pyrimme välittämään katsojille ja kuuntelijoille saman ilon, rentouden ja mukaansatempaaavan ilmapiirin, mitä laulaminen ja esiintyminen meille tuottaa”. Näihin sanoihin on helppo yhtyä. Tiirismaan koulun musiikkilukiossa kaveripohjalta syntynyt yhtye on hyvänä esimerkkinä, kun lahjakkaista yksilöistä koostuva ryhmä osaa asettua yhteisen tavoitteen taakse ja säilyttää yhdessä tekemisen ilon ja vielä jakaa sitä.

Raati toivoo Enchant in jäsenille antoisaa ja työntäyteistä tulevaisuutta.

Tunnustus jaettiin Lahden stadionilla 1.6.2010 ennen FC Lahti-JJK-ottelun alkua klo 18.30.
Tunnustuksen saaja palkitaan yhteistyöyritysten lahjoittamalla stipendillä.

Kiitos kaikille ehdokkaita lähettäneille! Kaikkien lähettäneiden kesken arvotaan uusin Hollolan Lahti -lehti.

Lisää aiheesta 26.4. Etelä-Suomen Sanomissa sekä ess.fi :ssä.

Hollolan Lahti -lehti 2/2010

Vuoden toinen Hollolan Lahti -lehti on ilmestynyt. Valitettavasti sen julkaisu myöhästyi aiotusta, toimituskunta pyrkii jatkossa pysymään aikataulussa.
Lisätietoa lehden sisällöstä sivujen ”Hollolan Lahti” -osiosta. Kotiseutuaiheisia kirjoituksia kannattaa edelleen tarjota tuleviin lehtiin, päätoimittaja Esa Hassiselle. Vuoden kolmas numero ilmestyy syksyllä.

Lahti-seuran lausunto Uusi Kunta -hankkeesta

Lahti-seuran hallitus laati lausunnon koskien Uusi Kunta -hanketta. Lausunto osoitettiin hankkeen selvitysmiehelle Osmo Soininvaaralle sekä tiedotusvälineille. Lausunto julkaistiin yleisönosastokirjoituksena 29.5. Etelä-Suomen Sanomissa ja Uudessa Lahdessa, sekä se on myös luettavissa Lahen Lehden sivuilla .

Keskustelupaneeli toukokuun 25. päivä konserttitalosta

Lahti-seura kiittää kaikkia keskustelutilaisuuteen osallistuneita!

Lahden kaupunginmuseo, Lahti-Seura ja Lahden kaupunkikulttuuriseura järjestävät keskustelutilaisuuden Lahden konserttitalon menneisyydestä ja tulevaisuudesta tiistaina 25.5.2010 kello 18 Lahden konserttitalossa, Sibeliuksenkatu 8.

Paneelissa alustavat Musiikkiopiston Omakotisäätiön asiamies Paula Kurki-Suonio, tilapalvelun johtaja Mauri Koistinen, konservatorion rehtori Eero Pulkkinen ja kotiseutuneuvos Teuvo Kuparinen. Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta perui virkamatkaan vedoten. Puhetta johtaa päätoimittaja Heikki Hakala.

Kaikki mukaan keskustelemaan lahtelaisista rakennusperinnöstä, kulttuuriarvoista ja -politiikasta! Tapahtuma liittyy Suomen Kotiseutuliiton Jokaisen Oma Ympäristö -teemaan ja Euroopan rakennusperintöpäivään. Vapaa pääsy!

Aiheesta lisää JOY -sivuilla.

Kevätkokous torstaina 25.3.2010

Valitettavasti Hollolan Lahti -lehti ei jostain syystä ehtinyt jakoon tarpeeksi ajoissa, joten lehdessä ollut kokouskutsu tuli myöhässä. Sääntöjenmukainen kokouskutsu oli kahta viikkoa ennen Etelä-Suomen Sanomien järjestöt-palstalla. Kokouksesta tiedotettiin myös yhdistyksen nettisivuilla.

Kokouksen jälkeen piti Onerva Vartiaisen kertoa sota-ajan lapsuudesta, mutta tämä päätettiin siirtää hyvässä yhteisymmärryksessä syksyyn.

Uutena hallituksen valittiin kaupungista pois muuttaneen Kai Kuokkasen tilalle Marianne Valola.

Hallitukselle myönnettiin tili- ja vastuuvapaus vuodelle 2009.

Jäsenpalaute

Lahti-seuranhallitus ja toimikunnat kiittävät jäseniä saamastaan palautteesta. Palautteeseen on tutustuttu ja se on huomioitu. Palautetta voi edelleen lähettää sihteerille tai puheenjohtajalle.

Vuosijuhla ja valinnat 2010

Vuosijuhla järjestetään marraskuun alussa (yleensä Lahden syntymäpäivänä 1.11.). Juhlaohjelma tehdään monipuoliseksi ja kiinnostavaksi. Juhlassa julkistetaan vuoden lahtelainen. Seuran hallitus ottaa vastaan ehdotuksia vuoden lahtelaiseksi. Ehdotukset voi toimittaa puheenjohtajalle tai sihteerille.

Toimikunta valmistelee ja esittelee hallitukselle työnimellä ”vuoden nuorilahtelainen 2010”, joka julkaistaan keväällä 2010. Tunnustus myönnetään nuorelle henkilölle tai nuorista koostuvalle ryhmälle, joka tuoreella, ennakkoluulottomalla ja/tai yritteliäällä otteella on esimerkkinä ja eduksi Lahdelle.

Vuoden 2010 vuosikokoukset

Kevätkokous järjestetään maaliskuun 25. päivä ja syyskokous järjestetään joulukuun 2010 alkupäivinä. Molempien kokouksien jälkeen pyritään järjestämään jokin mielenkiintoinen esitelmä.

Suunnitteilla olevat retket

Elokuussa mennään päiväretkelle kauniiseen Hovinkartanoon Hauholle. Siellä tutustumme mm. Apteekkimuseoon sekä Hovikartanon taidekeskukseen.Teatteriretkelle ilmoittautumiset ovat sitovia. Kaikkien matkojen ja retkien hintaan sisältyy linja-autokuljetus edestakaisin, pääsyliput, ruuan ja kahvin sekä mahdollisen esittelyn.
Tervetuloa mukaan toimintaan! Tehkäämme yhdessä seurasta mielenkiintoinen ja kasvava kotiseutuyhdistys Lahteen.

Vuoden lahtelainen 2009: toimittaja Markku Koski

Lahti-seura on valinnut Vuoden lahtelaiseksi 2009 toimittaja Markku Kosken. Valinta julkistettiin seuran vuosijuhlassa Lahden historiallisessa museossa sunnuntaina 1.11.2009. Lue lisää täältä .

Hannu Kivilän Lahtelaisen Lukukirja

Lahden kaupunginmuseo ja Lahti-seura ovat yhdessä julkaisseet Hannu Kivilän kokoaman ja kuvittaman ”Lahtelaisen lukukirjan”. Se on uudentyyppinen kotiseututeos, jossa on Lahteen liittyvää asiatietoa tiivistetty ja ryhmitelty hakuteosmaiseen muotoon. Kivilä on itse kuvittanut lyhyitä aihekokonaisuuksia vesiväripiirroksilla, vanhoilla ilmoituksilla ja mainoksilla.

Kirjan on taittanut Hannu Laitinen.

Lahtelaisen lukukirja on myynnissä Lahden historiallisen museon ja taidemuseon museokaupoissa.

Hannu Kivilän haastattelu Hollolan Lahti -lehdessä numerossa 3/2009.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa