Vuoden lahtelainen 2010: Ministeri Iiro Viinanen

Lahti-seuran hallitus on valinnut Vuoden lahtelaiseksi 2010 entisen kansanedustajan ja valtiovarainministeri Iiro Viinasen. Valinta julkistettiin seuran vuosijuhlassa Lahden Taidemuseossa maanantaina 1.11.2010.

Iiro Viinanen on syntynyt vuonna 1944 Kuopiossa. Vuodesta 2000 eläkkeellä oleva Viinanen muutti Lahden Ankkuriin vuonna 2007. Politiikan lisäksi Viinanen on ollut vaikuttajana elinkeinoelämässä, mm. usean yrityksen hallituksessa.

Aiempina vuosina vuoden lahtelaiseksi on valittu pitkän linjan lahtelainen joka on tehnyt ansiokasta työtä suorasti tai epäsuorasti lahtelaisuuden hyväksi. Tänä vuonna tästä linjasta poikettiin siinä mielessä, että Iiro Viinanen on asunut suhteellisen lyhyen ajan kaupungissamme. Seura haluaakin kiinnittää huomiota uusien lahtelaisten toimintaan ja sopeutumiseen, siihen miten uudet lahtelaiset kokevat kaupungin, ennen kaikkea kokevatko he Lahden kodikseen. Iiro Viinanen on tehnyt pitkän elämäntyön muualla kuin Lahdessa, mutta muutettuaan kaupunkiin, hän on osoittanut että Lahti on hänen kotikaupunkinsa. Hänen puheissaan  huokuu positiivinen asennne ja on omalla persoonallaan ja toimillaan onnistunut luomaan myönteistä kuvaa kaupungistamme. Julkisuudessa hän on esiintynyt vilpittömästi, huokunut avointa inhimillisyyttä.

”Muuttajien” kaupunkiin on vaikea varma asettua, mutta Viinanen on ilmaissut kiinnostusta asuinympäristöönsä ja sen haasteisiin. Hieman provosoiden voidaan sanoa että Viinanen on enemmä lahtelaienn kuin monet kauemmin täällä eläneet.

Viinanen on ottanut kantaa asuinympäristöönsä puhumalla Vesijärven puolesta. Hän on Puhdas Vesijärvi -säätiön valtuustosssa Kemppi Oy:n edustajana.

Lahdesta on helppo lähteä, Lahteen on helppo tulla, mutta lahtelaisuus ja sen omaksuminenon jo haastavampi asia. Iiro Viinanen on ollut hyvänä esimerkkinä muille Lahteen muuttaville ja meille Lahdessa jo kauemmin asuneille.

Kategoria(t): Tunnustukset, Vuoden lahtelainen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa