Lahti-leivos on valittu

Lahti-leivos vuosimallia 2014. (Kuva Koulutuskeskus Salpaus)

Lahti-Seuran hallituksen jäsenen ja kaupunginvaltuutetun Onerva Vartiaisen aloitteesta kaupunki saa uuden Lahti-leivoksen.
Ensi vuonna 110 vuotta täyttävälle Lahden kaupungille valittiin uusi nimikkoleivos Salpauksen leipuriopiskelijoiden kilpailussa.
Kilpailun voitti Edurne Heikkisen leivos, jossa on kauraa, valkosuklaamoussea ja pähkinätryffelisuklaata. Leivoksen koristelu viittaa Lahden vaakunaan.

Valintatilaisuus pidettiin maanantaina 13.10. koulutuskeskuksen tiloissa ja 10 leivosehdokkaasta valittiin Heikkisen tekemä virallinen Lahti-leivos. Toiseksi kisassa tuli Sanni Kumpulainen ja kolmanneksi Katri Tynkkynen. Leivoksissa arvioitiin ulkonäköä ja makua.

Kaikille kolmelle ojennetaan Suomalaisen Kirjakaupan lahjakortti Lahti-Seuran vuosijuhlassa maanantaina 3.11. Lahden Lyseossa. Seura antaa ensimmäisen palkinnon, jonka arvo on 100 e.

Voittajaleivosta aiotaan tarjota esimerkiksi Lahden juhlaviikoilla, Salpausselän kisoissa ja kaupungin tilaisuuksissa.
Leivosta valmistaa Pulla Pojat Oy.

Historian ensimmäisen Lahti-leivoksen suunnitteli 20 vuotta sitten Sinuhen silloinen kondiittorimestari Matti Storlöpare. Nyt oli mukana organisoimassa kilpailua Salpauksen lehtorin roolissa.

Koulutuskeskus Salpauksen tiedote.

9 × = kolmekymmentä kuusi