Vuoden lahtelainen 2009: Toimittaja Markku Koski

Lahti-seura on valinnut Vuoden lahtelaiseksi 2009 toimittaja Markku Kosken.  Valinta julkistettiin seuran vuosijuhlassa Lahden historiallisessa museossa sunnuntaina 1.11.2009.

Markku Koski on syntynyt vuonna 1945 Lahdessa. Hän on yhteiskuntatieteiden kandidaatti, freelance-toimittaja ja Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin tuntiopettaja. Koski on tunnettu ja arvostettu populaarikulttuurin ja -musiikin asiantuntija. Hän on Filmihullu-lehden toimituksen jäsen ja kirjoittanut esseitä ja artikkeleita muun muassa Parnassoon, Etelä-Suomen Sanomiin, Helsingin Sanomiin, Uuteen Suomeen, Journalistiin ja Pakkaus-lehteen. Hän on myös toiminut City- ja Apu-lehtien kolumnistina.

Kotikaupunkiinsa Lahteen Markku Koski on suhtautunut aina erityisellä lämmöllä ja kirjoittanut siitä lukuisia artikkeleita eri julkaisuihin. Niissä hän on usein pohdiskellut lahtelaisuuden olemusta tavalla, joka erinomaisesti vahvistaa paikallista identiteettiä. Ehkäpä tiedostamattaan hän on näin samalla tehnyt mitä parhainta kotiseututyötä.

Markku Kosken kollegan ja ystävä Peter von Bagh on todennut, että ”Ellei Markku Koskea olisi, hänet pitäisi keksiä, ja siihen ei kukaan Suomessa pystyisi.

Markku Kosken haastattelu Hollolan Lahti -lehdessä 4/2009.

Kategoria(t): Tunnustukset, Vuoden lahtelainen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa