Vuoden nuori lahtelainen 2012: Lahden Nuorisoteatteri

Nykymuodossaan kolmannen kerran jaettu Vuoden nuori lahtelainen -valintaraati sai tänä vuonna jälleen monia upeita ehdotuksia nuoreksi lahtelaiseksi. Vuonna 2012 raati valitsi Vuoden nuori lahtelaiseksi 50-vuotta täyttävän Lahden Nuorisoteatterin.

Lahden Nuorisoteatteri on ollut kolmen vuoden ajan isojen, ammattitalojen rinnalla toteuttamassa kulttuurikasvatusohjelmaa eli käytännössä sitä, että kaikki Lahden 8-luokkalaiset ovat käyneet kouluajallaan katsomassa näytelmän, jonka valinnassa on huomioitu heidät kohderyhmänä. Esimerkiksi ”Toinen vasemmalta” -näytelmässä käsiteltiin koulukiusaamista ja koululaisilta näytelmän aihe ja käsittelytapa on saanutkin paljon kiitosta.

Nuorisoteatterin nuoremmat ikäryhmät ovat ottaneet aktiivisesti osaa Lahden tapahtumiin: esiintyneet Ympäristöviikolla, Lahden lasten Talvikarnevaaleilla ja maakunnallisessa Veteraanipäivän juhlassa. Etenkin sotaveteraaneille esitetty sotaorpojen kokemuksista dramatisoidun materiaalin kanssa oli mieleenpainuvava kokemus niin veteraaneille kuin nuorillekin.

Lahden nuorisoteatteri on jäsenilleen tärkeä yhteisö ja harrastus. Teatterin harrastaminen lisää nuorten vastuuntuntoa, oma-aloitteisuutta ja empatiakykyä. Myös ryhmätyötaitojen kehittyminen ja esiintymistaito ovat asioita, joista on hyötyä millä tahansa alalla, toimien näin tärkeänä ponnahduslautana kasvaville nuorille.

Raati toivoo Lahden Nuorisoteatterille hyvää ja menestyksekästä tulevaisuutta.

Tunnustus jaettiin perjantaina 24.8.2012 Malskilla (ent. Taidepanimo) näyttelyn avajaisissa ja saaja palkittiin yhteistyöyritysten lahjoittamalla stipendillä.
Raatiin kuuluivat Lahti-seuran, Osuuskauppa Hämeenmaan ja Päijät-Hämeen Osuuspankin edustajat.

Vuonna 2010 Lahti-seura jakoi ensimmäisen Vuoden nuori lahtelainen -tunnustuksen, sen saajaksi raati valitsi a capella-yhtye Enchantin. Viime vuonna saaja oli meloja Pauliina Polet.

− 1 = kahdeksan