Vuoden lahtelainen 2013 on Markku Tonttila

Markku Tonttila on ollut perustamassa Pro Puu ry:tä ja toiminut sen puheenjohtajana ja toiminnanjohtajana. Tonttila on tullut tutuksi paikallisen ja valtakunnallisen puuosaamisen puolestapuhujana ja aktiivisena toimijana.
Tonttila työskentelee omassa yrityksessä Ebonia Designissa hienopuuseppänä ja on ollut mukana näyttelytoiminnassa vuodesta 1996 lähtien. Henkilökohtaisten näyttelyiden lisäksi hän pyrkii järjestämään ja osallistumaan yhteisnäyttelyihin, luoden uusia kontakteja, synnyttäen uusia yhteistyön muotoja.

Lahti-seura voi ilokseen todeta, että lahtelainen puuosaaminen on hyvissä käsissä. Parhaillaankin Pro Puu on suunnittelemassa ja toteuttamassa hankkeita, jotka lujittavat lahtelaisen puuosaamisen ansiokasta perinnettä tulevaisuudessakin.

Vuoden lahtelainen on valittu vuodesta 1981. Tänä vuonna Vuoden lahtelaiselle luovutettiin kukkien ja kunniakirjan lisäksi nuoren lahtelaisen puusepän Tapio Kangasniemen valmistama ja Lahti-seuralla vuonna 2012 luovuttama tamminen “Tuulipyörä” jaettavaksi vuoden 2013 Vuoden lahtelaiselle. Palkinto kuvaa liikettä ja lahtelaista dynamiikkaa.

Lahti-seura onnittelee lämpimästi.

Lisää ess.fi-sivuilta, seuran sivuille tarkemmat perustelut myöhemmin.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa