Sota-ajan lapsuus ja nuoruus

Lahti-Seura järjestää 4. syyskuuta Lahden yhteiskoulun auditoriossa tilaisuuden, jonka aiheena on sota-ajan lapsuus ja nuoruus. Kertojana on Lahti-Seuran hallituksen jäsen Onerva Vartiainen. Tilaisuus alkaa klo 17.

4.9.2014 tulee kuluneeksi 70 vuotta aselevon solmimisesta, vaikkakin Neuvostoliitto lopetti sotatoimet vasta vuorokautta myöhemmin.

Pommituksen tuhoja Lahdess. (Kuva sa-kuva.fi)

Pommituksen tuhoja Lahdessa. (Kuva sa-kuva.fi)

Moskovan välirauha allekirjoitettiin 19. syyskuuta 1944 ja se vahvistettiin Pariisin rauhassa 1947.

Onerva Vartiaisen tarina alkaa Lahdesta talvi- ja jatkosodasta. Sodan jälkeen Suomi eli niukkuudessa, mutta sotakorvaukset maksettiin. Jälleenrakennuksen aikaan urheilijoilla oli tärkeä rooli kansakunnan hengen nostattajina, kuin myös sillä, että olympialaiset järjestettiin Suomessa 1952. Suomalainen muotoilu herätti maailmalla kiinnostusta. Suomi alkoi nousta.

Tilaisuuteen vapaa pääsy, tervetuloa!
Lahden Yhteiskoulu, Kirkkokatu 2.

Kannattaa varata mukaan käteistä rahaa, paikalla on myynnissä Onerva Vartiaisen kirjoittama kirja Valo pimeässä on hyvä – Lapsuusmuistoja sota-ajalta erikoishintaan 10 e, josta 1 euro Lahti-Seuralle.
Myynnissä myös seuran postikorttia ja vanhoja Hollolan Lahti -lehtiä hintaan 1 e / kpl.

yksi × 9 =