Paikallishistoriallinen kulttuuriprojekti

Löytyykö teiltä vanhoja elokuvia, videoita, äänitteitä tai valokuvia joilla on paikallishistoriallista arvoa?

Kotiseutufilmiprojekti

Projekti on Lahti-seura ry, Päijät-Hämeen Elokuvakeskus ry:n (Kino-Iiris) ja Lahden Videokuvaajat ry:n käynnistämä perinne-elokuva- ja dokumenttihanke.

Projektiin kerätään (pelastetaan) filmi-, video-, äänite- ja valokuvamateriaalia, jolla on paikallishistoriallista ja kulttuurillista arvoa. Materiaalista muokataan esityskelpoisia dokumentteja, joilla valotetaan Lahden seudun kulttuurin, arkkitehtuurin sekä talouden kehitystä vuosikymmenien ajalta 2000-luvulle asti. Dokumentteja tullaan esittämään elokuvateattereissa, erilaisissa kulttuuritilaisuuksissa sekä internetissä.

Yhdistykset keräävät materiaalia kampanjoimalla suoraan paikkakunnan yrityksiin, yhteisöihin ja järjestöihin. Lisäksi keräyksestä tiedotetaan lehti-ilmoituksien, paikallisradion ja kulttuuritoimiston ja yhdistysten omien tiedotuskanavien kautta sekä ns. puskaradion avulla yksityishenkilöille. Lahden Videokuvaajat muokkaavat projektin käyttöön toimitetuista filmi-, video-, äänite- ja valokuvamateriaalista esitysdokumentteja ja arkistoivat ne tiedostoiksi jakelua varten.
Päijät-Hämeen elokuvakeskus tarjoaa elokuvateatterin dokumenttien esittämiseen sekä tuotantotilat projektin toteuttamista varten.
Lahti-seura toimii hankkeen koordinoijana.

Projektin alkuvaiheessa otetaan vastaan koe-erä tarjolla olevaa materiaalia, josta muokataan 5 – 10 dokumenttia, joita esitetään elokuvateatterissa, museoissa, yhdistysten ja järjestöjen tilaisuuksissa.

Tarkoitus on luoda Päijät-Hämeeseen jatkuva perinnemateriaalin tuotanto-, tallennus- ja arkistointijärjestelmä. Dokumentit olisivat jatkuvasti saatavilla asukkaiden, järjestöjen ja tutkijoiden käyttöön internetissä, jolloin materiaalia voidaan hyödyntää mm. paikallishistoriatutkimuksessa. Valmista esitysmateriaalia esitetään säännöllisesti myös erilaisten maakunnallisten teemapäivien ja -tapahtumien yhteydessä elokuvateatterissa, kulttuuri- ja kotiseututilaisuuksissa.

Materiaalin toimittaja luovuttaa käyttö ja esitysoikeudet voittoa tuottamattomaan toimintaan projektin puitteissa. Jos mukana on sellaista materiaalia joka ei tule projektin lopullisiin dokumentteihin niin niiden osalta saattaminen esityskuntoon ei ole materiaalin toimittajalle maksutonta. Materiaalin luovuttaneille henkilöille/tahoille toimitetaan hyvälaatuinen esityskopio arkistoitavaksi.

Lahti-filmejä näytetään elokuvateatteri Kino Iiriksessä tiistaina 2.4.2013 ja se on osa Kinos-elokuvafestivaalin ohjelmistoa.

Terveisin
Lahti-Seura ry
Päijät-Hämeen Elokuvakeskus ry www.kinoiiris.com
Lahden Videokuvaajat ry www.fvl.fi/jasenyhdistykset/lahti

Lisätietoja alla olevista yhteystiedoista.

Terveisin
Lahti-Seura ry
Päijät-Hämeen Elokuvakeskus ry (Kino-Iiris)
Lahden Videokuvaajat ry

Materiaaliin liittyvät kysymykset
Aatos Suomilammi
Puh. 0400 430681
aatos.suomilammi@gmail.com

Projektin vetäjä
Sauli Hirvonen
Puh. 050 3085303
sauli.hirvonen@gmail.com

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa