Lahden seutu kartoin -kirja


LAHDEN SEUTU KARTOIN 1960– ja 2010-luvuilla
Vesa Tähtinen ja Hannu Kivilä
Kustannusyhtiö AtlasArt (yhteistyökumppani Lahti-Seura)

Kirja ilmestyy maaliskuun lopulla (kirjan julkistamistilaisuus on peruttu).
Lahden seutu kartoin on ensimmäinen Lahdesta julkaistu karttakirja.

Suoramyynti

Lahti-Seuran jäsenille kirjan hinta on 40 euroa (maks. 2 kirjaa / jäsen), jos sen ostaa suoraan seuralta. Kirjan voi maksaa ennakkoon alla olevin tilitiedoin. Kirja on noudettavissa Kino Iiriksen Tammisalista erikseen sovittuina aikoina. Muille normaalihinta 48 euroa.
Seuraava kirjanmyyntitapahtuma 7.6.2020 klo 11.30-14.
Osoite on Saimaankatu 12 Lahti.

Maksun voi suorittaa Lahti-Seuran tilille:
Saaja: Lahti-Seura ry
IBAN FI95 5612 1120 4805 19
Viitenumero 2118 (Lahti-Seuran jäsen maksaa omalla viitenumerolla)

Maksettuasi, ilmoitathan siitä osoitteeseen: lahti.seura[at]gmail.com.
Jos tulet paikan päälle ostamaan kirjan, siitä ei tarvitse ilmoittaa ennakkoon. Myyntitilaisuuksia järjestetään myöhemminkin keväällä/kesällä ja niistä tiedotetaan tällä sivustolla. Postitilaukset suoraan kustantajalta.

Kirjamyyntiä tehdään seuran jäsenten toimesta talkootyönä, joten sähköpostiin vastataan niin nopeasti kuin mahdollista.

Jälleenmyynti

Kirjaa tullaan myymään ainakin elokuvateatteri Kino Iiriksen lipunmyynnissä sekä kirjakaupoissa. Kirjan hinta voi vaihdella eri paikoissa.
Jälleenmyyntipaikat päivitetään tälle sivustolle.

Taustaa

Lahden seutu kartoin tarjoaa lukijalleen mielenkiintoisen ja virikkeitä herättävän katsauksen alueella vuosikymmenten kuluessa tapahtuneista ympäristön ja rakennuskannan muutoksista. Kirja esittelee nämä muutokset Maanmittauslaitoksen eri vuosikymmeniltä olevien maastokarttojen avulla. Vanhat maastokartat perustuvat pääosin 60-luvun alun maastokarttoihin ja uusimmat vuoden 2018 maastokarttaan. Kirjan aukeamilla rinnakkain avautuvat karttalehdet eri vuosikymmeniltä mahdollistavat helpon ja kiinnostavan muutosten tarkastelun.

Kartoista ja niitä täydentävistä teksteistä voi kirjan lukija helposti löytää asutuksen leviämisen ja kasvun aiheuttamat muutokset maisemaan sekä merkittävimmät alueen julkiset ja yksityiset rakennuskohteet. Teoksessa on myös mukana runsaasti historiallisia karttoja sekä vanhoja ilma- ja valokuvia Lahden alueelta. Kirjan alussa on Lahden seudun kartoituksen historiallisista vaiheista kirjoittanut lahtelainen kaupunkikulttuurin harrastaja, tietokirjailija Hannu Kivilä. Lahtelainen historian harrastaja, varatuomari Vesa Tähtinen on kirjoittanut kirjan muut tekstit, kuvauksen Lahden kehityksestä nykyhetkeen asti sekä kaikki maastokarttoihin- ja ilmakuviin liittyvät tekstit.

Kirjaan on kirjoittanut esipuheen Lahti-Seuran puheenjohtaja Sauli Hirvonen. Lisäksi hän on kirjoittanut kirjaan aiheista Ylinen Viipurintie ja Lahden rautatiet.

LATAA TIEDOTE (pdf)

Lahden seutu kartoin
Koko: 235 x 292 mm
Sivuja: 176
Värisyys: 4-värinen
Hinta: 48 euroa
Sidottu: ISBN  978-952-5671-89-6
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö AtlasArt yhteistyössä Lahti-Seuran kanssa

Lisätietoja:
Risto Pekkanen
toimitusjohtaja, kustantaja
040 566 3454
risto.pekkanen[at]atlasart.fi

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.