Lahti-Seuran ja Nastola-seuran tapaaminen (2)

Lahti-Seuran ja Nastola-seuran yhteinen palaveri pidettiin huhtikuussa c/o Malskin tiloissa Kulmakadulla. Tapaamisesta ja sen alustavasta sisällöstä kirjoitimme ennakkoon mm. Hollolan Lahti -lehdessä 1/2015.

Tilaisuuteen oli saapunut molempien seurojen hallituksista viisi henkilöä. Tilaisuus oli vapaamuotoinen, iloinen ja innokas. Todettiin, että seurat jatkavat kuntaliitoksen jälkeen toimintaansa omilla alueillaan, mutta tekevät yhteistyötä. Hankkeet saavat laajemman ja aikaisempaa vankemman pohjan. Tutustumisretkiä on tarkoitus järjestää uusille alueille sekä Lahteen että Nastolaan.

Yhteistoimintaa varten seurat perustivat toimikunnan, johon kuuluvat seurojen puheenjohtajien lisäksi Lahti-Seurasta Janne Ridanpää ja Nastola-seurasta Liisa Helanto.

Uuden Lahden kotiseutuidentiteetin kehittyminen on mielenkiintoinen prosessi, jota seurataan. Uuden Lahden luonteesta käytiin vilkas keskustelu. Kotiseututyölle syntyy uusia vaatimuksia ja mahdollisuuksia. Osittain myös tämän myötä syntyi Nastola-seuran aloitteesta tarve Uuden Lahden -visiolle.

Toinen yhteinen palaveri järjestettiin 6.10. Nastolan Taarastissa. Alkuun kuulimme esittelyn Taarastista ja sen toiminnasta. Lisäksi ihailtiin Erkki Hämäläisen kuvia.

Tässä tapaamisessa keskusteltiin pääsiassa visiosta, jonka kuvaus on luettavissa lehdessä 2/2015, ja se on Nastola-seuran puheenjohtajan Matti Oijalan käsialaa. Seurat kuitenkin sopivat, että visiota työstetään seurojen hallitusten kesken.

Kategoria(t): Julkaisut, Lausunnot ja pöytäkirjat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa