Sarja kuvia Lahdesta: Näyttely ja lehti

Sarja kuvia Lahdesta -hankkeen tuloksena julkaistaan syyskuussa sarjakuvalehti sekä järjestetään näyttely elokuvateatteri Kino Iiriksen aulatiloissa.

Hanke on Lahti-Seuran käynnistämä ja Lahden sarjakuvaseuran kanssa toteuttama lasten sarjakuvahanke, johon kuului Steinerkoulussa järjestetty paja syksyllä 2022 4. luokan oppilaille. Pajan ohjaajina toimivat saurakuvaseuran edustajat. Pajan sisältö oli jaettu kolmeen osaan, ja valmista materiaalia syntyikin lasten innokkaissa käsissä runsaasti. Piirustukset skannattiin ja ne työstettiin painokelpoisiksi lehteä ja näyttelyä varten. Pajoista saatiin niin paljon julkaistavaa aineistoa, että se jaettiin kahteen osaan: Lehdessä julkaistaan sarjakuvat ja näyttelyn sisällön muodostavat Lahti-valokuvat ja ”Tulevaisuuden minä”.

Hankkeen taustaa täällä.

Sarja kuvia Lahdesta -hanketta tukee Suomen Kotiseutuliiton Mestarit & Kisällit, joka kartoittaa ylisukupolvista kulttuuriperintötyötä. Tukea antoi myös Osuuskauppa Hämeenmaa.

Näyttely 4.-24.9.2023

Näyttely koostuu seitsemästä julisteesta ja se on jaettu kahteen osaan: Lahti-valokuviin ja ”Tulevaisuuden minään”. Näyttely on nähtävillä elokuvateatteri Kino Iiriksen aulassa syyskuun aikana. Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on nähtävillä teatterin aukioloaikoina.

Oppilaat saivat tehtäväkseen kuvittaa uudelleen Lahti-valokuvia, jotka ajoittuvat 1970- ja 80-luvuille; lasten kannalta näkökulmasta kaukaiseen menneisyyteen. Vanhoihin kuviin syntyi hauskoja, jopa hurjiakin tapahtumia. Lahti-Seura oli aikoinaan saanut käyttöönsä Lahden Kaupunkiympäristön valokuvia.

Tulevaisuuden minä -tehtävä oli pajan kolmas tehtävä oli kuvitella ja kuvittaa oma tulevaisuus. Aihe kirvoitti loppujen lopuksi monia ahertamaan ja moni kuvitteli tulevaisuuteensa, joten saa nähdä, kuinka hyvin kunkin arvailut ja ehkä toiveetkin toteutuvat?

Näyttelymateriaali julkaistaan myöhemmin pdf-muodossa.

Sarjakuvalehti

Lasten työpajassa tekemät sarjakuvat koostettiin sarjakuvalehdeksi. Hankkeen nimeä kantaneesta lehdestä muodostui 32-sivuinen värikäs lehti. Lehteä on jaossa mm. Kino Iiriksessä sekä se on myös ladattavissa pdf-muodossa.

Lehti on painettu lahtelaisessa Markprint Oy:ssa, jossa painetaan myös seuran jäsenlehti Hollolan Lahti.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.