Lahti-päivä lahtelaisille ja Lahti-mielisille

Lahti-päivä on uusi vuosittain järjestettävä tilaisuus kaikille lahtelaisille ja Lahdesta kiinnostuneille.

Ensimmäisen Lahti-päivän aiheena ovat historiateokset. Historian kirjoittajat pohtivat minkälaisia näkökulmia teokset tuovat tähän päivään ja minkälainen merkitys niillä on kotiseututietouden lisääjänä.

Esitelmöitsijöinä ovat Merja Åkerlind (Anttilanmäen historia), Tapani Ripatti (Loviisankatu 8 – Tirra/Torvi-ravintolat) Sekä Sini Ojala ja Ville Eerola (Nastolan historia osa 4). Jokaisen puheenvuoro kestää 30 minuuttia mahdollisine keskusteluineen. Puhetta johtaa Janne Ridanpää.

Seminaariohjelmiston jälkeen jaetaan Vuoden lahtelainen -tunnustus ja Lahden laulajat esittäytyy. Lisäksi kuoro esittää kolme kappaletta ja lopuksi säestävät yhteisesti laulettavan Hämäläisten laulun.

Tilaisuuden järjestävät Lahti-Seura ry ja Nastola-seura ry yhteistyössä Päijät-Hämeen elokuvakeskus ry:n kanssa.

Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 21.11.2018 klo 18-20 ja paikkana elokuvateatteri Kino Iiris, Saimaankatu 12 Lahti. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se on avoin kaikille.

Ohjelma:
Historiateokset – Näkökulmia menneestä tähän päivään

Tammisali klo 17.30 Kahvittelu
Iiris-sali klo 18 Alkusanat

Anttilanmäki – Merja Åkerlind
Loviisankatu 8 – Tapani Ripatti
Nastolan historia osa 4 – Sini Ojala & Ville Eerola
Jokaisen esitelmöitsijän puheenvuoro 30 min, joka sisältää keskustelun.
Seminaarin puheenjohtajana toimii Janne Ridanpää.

Lahden laulajat ry esittäytyy
”Täällä Pohjantähden alla” (Lahden laulajat)
”Kekrinä” (Lahden laulajat)

Vuoden lahtelainen -tunnustuksen jako