Vuoden nuoret lahtelaiset 2015: Viola ja Anton Uotila

Vuoden 2015 nuoriksi lahtelaisiksi valittiin Anton ja Viola Uotila, 18-vuotiaat lahtelaiset kaksoset.

Uotila_Excella Photo

Kuva: Excella Photo

Viola opiskelee Lahden konservatorion ammatillisella II-asteella sekä Sibelius-Akatemian nuoriso-asteella, jossa hän on ollut oppilaana 9-vuotiaasta alkaen. Violan pääaineita konservatoriossa ovat sellon- ja kanteleensoitto ja Sibelius-Akatemiassa kansanmusiikki.

Anton Uotila kirjoitti ylioppilaaksi LYK:n iltalukiosta viime keväänä sekä valmistui samalla muusikoksi Lahden konservatorion ammatilliselta II-asteelta, pääaineena pianonsoitto. Antonin opinnot jatkuvat tänä syksynä Metropolian musiikkipedagogilinjalla Helsingissä.

Muusikkokaksoset ovat konsertoineet yhdessä ja erikseen kymmenen vuoden ajan, 8-vuotiaista alkaen. Viola tunnetaan laulavana kanteletaiteilijana ja sellistinä, Anton pianistina.

Molemmat nuoret tunnetaan musiikin moniosaajina; he yhdistelevät konserteissaan klassisen, viihteen ja folkin ohjelmistoja. Viola tunnetaan klassisen musiikin ja folk-artistina, Anton puolestaan improvisoi jazz-musiikin sooloin klassisen musiikin ohella. Molemmat nuoret ovat myös säveltäneet erilaisille kokoonpanoille.

Viola ja Anton ovat esiintyneet orkesterien solisteina, kamarimuusikkoina useissa eri kokoonpanoissa, mm. lastenmusiikkiorkesteri Vilharmoonikot solisteina festivaaleilla, konserttikeskuksissa, yritys- ja yksityistilaisuuksissa. Nuoret ovat olleet mukana kansainvälisessä kulttuuriyhteistyöhankkeissa. Tämän vuoden huhtikuussa Viola konsertoi Lontoon suurlähetystössä.

Anton ja Viola ovat konsertoineet useissa Lahden kaupungin edustustilaisuuksissa, mm. kaupunginvaltuuston iltajuhlassa. Lahden kaupungin Kulttuurikeskuksen tilaamina ja tukemina Anton ja Viola ovat soittaneet useita konsertteja Lahden alueen kouluissa, päiväkodeissa ja seniorilaitoksissa. Viimeisimpinä mm. seniorikonsertit Lehtiojan ja Onnelanpolun palvelukeskuksissa.
Nuoret ovat myös kysyttyjä esiintyjiä kansanperinteen tulkkeina mm. karjalaisissa pitäjä- ym. juhlissa.
Sisarusduon kesään 2015 sisältyi useita esiintymisiä ja konsertteja. Vuohijärvi Soi –Kohtaamiset-konserttisarjan päätaiteilijoina tutuiksi tulivat mm. Vuohijärven, Iitin, Verlan, Paljakka, Liikasenmäen, Hartolan vanhat koulut, kyläntalot, kesäteatterilavat ja latomiljööt.

Kuluvan syksyn aikana sisarusduo konsertoi yhdessä mm. Uudenmaan vammaislaitoksissa, Päijät-Hämeen kirjastoissa sekä Päijät-Hämeen alueen kouluissa Sibeliuksen 150-juhlavuoden merkeissä.

Lapsuudessaan Viola on levyttänyt neljä lastenmusiikin soololevyä, joista viimeisin ”Vilharmoonikot” CD yhdessä veljensä Antonin kanssa. Lapsena Viola ja Anton tulivat tutuiksi myös radion lastenohjelmista. mm. Kimurantti sekä Pikku-Kakkosen omasta musiikkisarjasta ”Violan laulut”.

Lahti-Seura ja yhteistyökumppanit toivottavat Violalle ja Antonille onnea opiskeluun sekä musiikillisiin koitoksiin.

Viola ja Anton Uotilalle luovutettiin 5.9.2015 Lahden kaupungintalon puistojuhlassa yhteistyökumppaneiden Osuuskauppa Hämeenmaata, Päijät-Hämeen Osuuspankkia, Lahti Energia Oy:n 900 euron stipendi.

Vuoden nuori lahtelainen -tunnustus jaettiin tänä vuonna kuudennen kerran. Lahti-Seura haluaa kiittää pääyhteistyökumppaneita hienosta yhteistyöstä hyvän asian puolesta sekä kiitos Lahden kaupungille jakotilaisuuden pitopaikasta.

Kategoria(t): Tunnustukset, Vuoden nuori lahtelainen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa