Vuoden nuori lahtelainen 2013: Oskari Keränen

Lahti-seura yhteistyökumppaneiden kanssa haluaa osoittaa huomiota esimerkillisille nuorille Vuoden nuori lahtelainen -tunnustuksen muodossa. Tarkoituksena on viestiä että kaupungissa arvostetaan nuorten panosta, oli nuoren kiinnostuksen kohde tai harrastus mikä tahansa.

Innokkaiden ja oma-aloitteisten nuorten aktivoituminen parhaimmillaan heijastuu myönteisesti laajemminkin kaupungin toimintaympäristöön ja sen imagoon, mutta tärkeintä on kuitenkin heidän antamansa esimerkki ja oikea asenne, ei välttämättä toiminnan tulos ja sen saama huomio.

Tekeminen, oli kyseessä yksityisyrittäjä tai kuoroharrastus, on osana identiteetin muotoutumista ja/tai vahvistumista, laajemmassa kokonaisuudessa kotiseudun kokemista eri tavoin, ainakin kotiseutuyhdistyksen näkökulmasta.

Tänä vuonna saatiin nauttia lämpimistä keleistä. Lahden uimarannat kutsuivat ihmisiä viettämään kesäpäiviään rentoutuen, toisille tämä oli mahdollisuuksien aikaa.

Nuori lahtelainen

Salpausselän yläkoulua käyvä 14-vuotias Oskari Keränen jäi ilman kesätyöpaikkaa, mutta ei jäänyt surkuttelemaan tilannetta. Yhdessä yrittäjäisänsä kanssa muotoutui idea jäätelömyynnistä.

Tarmokkaalla yrittäjällä on myös toimiva yhteistyöverkosto, apua Oskaria sai isältä yrityksen perustamisvaiheessa perustamiseen liittyvissä asioissa ja hän myös rakensi jäätelöpyörän. Lisäksi Oskari sai tarvikkeita naapureilta ja ukilta, ja mummo auttoi Oskaria työasun kanssa.

Kun kaikki oli valmista, ei muuta kuin pyörän selkään. Kesä meni huhkiessa ja positiivisuutta huokuva Oskari kehuu lahtelaisia asiakkaitaan kivoiksi ja ennakkoluulottomiksi, myös lahtelainen virkamieskoneista saa kiitosta.
– Virkamiehistöllä oli todella kannustava asenne.

Stipendirahat säästöön

Taidelauantaina 7.9. kaupungintalon puutarhajuhlassa rakennuksen sisäpihalle Lahti-seuran edustajien lyhyiden puheiden jälkeen Oskarille ojennettiin kunniakirja sekä yhteistyöyritysten lahjoittama stipendi. Pitämässään puheessa Oskari kiitti huomionosoituksesta sekä kaikkia häntä auttaneita tahoja. Miltä tuntui kun kuulit valinnasta?
-Mahtavalta! En osannut arvatakaan tällaista kunnianosoitusta.

Onko sinulla suunnitelmia stipendin käytön suhteen?
-Ajattelin laittaa ainakin osan siitä säästöön tulevaisuutta varten. Lisäksi minulla on suunnitelmia liiketoiminnan laajentamiseen.

Yläkoulun jälkeen suunnitelmissa on suunnata lukioon ja sen jälkeen ajatuksena on ollut yrittäjyys.
Aika näyttää, mikä Oskarista “tulee isona”, mutta kokemus yrittäjänä on jättänyt jälkensä, joten ehkä kuulemme Oskarista lisää tulevaisuudessa tällä saralla.
Onnea Oskarille

Lahti-seura kiittää yhteistyökumppaneita Osuuskauppa Hämeenmaata, Päijät-Hämeen Osuuspankkia, Lahti Energia Oy:tä, Mediatalo ESAa, Lahden Nuorisotoimea, Lahden kaupungin sivistystoimialaa, elokuvateatteri Kino Iiristä sekä muita, jotka ovat edesauttaneet tunnustuksen julkituomista.

Raati ja muut yhteistyökumppanit toivottavat Oskarille intoa opiskeluun sekä kaikkea hyvää tulevaisuuteen.

Kategoria(t): Tunnustukset, Vuoden nuori lahtelainen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 − = viisi