Vuoden lahtelainen 2023: Pär-Gustaf Relander

Lahti-Seuran hallitus on valinnut Polttimo-ryhmän hallituksen puheenjohtajan Pär-Gustaf Relanderin vuoden 2023 Vuoden lahtelaiseksi.

Relander on ollut 10 vuotta hallituksen puheenjohtajana kehittämässä Lahden vanhimman yrityksen toimintaa. Pär-Gustaf on viides sukupolvi yrityksen johdossa. Lahden seudulla perheyritysten osuus kaikista yrityksistä on selvästi maan keskiarvon yläpuolella, noin 80 prosenttia on perheyrityksiä ja noin 70 prosenttia alueen työläisistä työskentelee perheyrityksissä.

Tänä vuonna 140 vuotta täyttävälle Polttimolle valmistui lähes 100 miljoonan €:n uusi tuotantolaitos Pippo-Kujalan alueelle. Lahden ratkaisi uuden tuotantolaitoksen paikaksi logistinen toimivuus ja sekä raaka-aineen että osaavan henkilökunnan saatavuus.

Suomen lisäksi tuotantoa on Ruotsissa, Tanskassa, Liettuassa ja Puolassa. Konsernin liikevaihto on yli 300 miljoonaa € ja henkilöstömäärä yli 300.

Pär-Gustaf Relander on Suomen elintarviketeollisuusliiton ja LAB-ammattikorkeakoulun hallitusten jäsen. Hän on myös Ruotsin kunniakonsuli Lahdessa.

Kuten edeltä on käynyt selville, on Pär-Gustaf Relander jatkanut johdonmukaisesti sukunsa yrityksen lahtelaisuutta. Yritys vie tuotteitaan liki 70 maahan ja on alansa suurin Pohjoismaissa sekä suurimpia niin Euroopassa kuin maailmanlaajuisestikin.s

Tunnustus jaettiin Lahden kaupungin syntymäpäivätapahtumassa Lahden torilla 1.11.2023

Relanderin haastattelu:
Etelä-Suomen Sanomat 1.11.2023
Talouselämä 1.11.2023 (tilaajille)

Aiheesta enemmän Hollolan Lahti -lehdessä 3/2023

Kategoria(t): Tunnustukset, Vuoden lahtelainen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.