Vuoden lahtelainen 2022: Jonna Piipponen-Karkulowski

Jonna Piipponen-Karkulowski & Lahden Lähimmäispalvelu ry

Lahden Lähimmäispalvelu ry:n edustajat ovat vastaanottaneet juuri Savonlinnassa Vanhustenpäivän valtakunnallisessa pääjuhlassa Vuoden vanhusteko -palkinnon lokakuussa 2022.
Jonna oikealla ja hänen vierellään projektikoordinaattori Kaisu ja -työntekijä Minna.

Lahden Lähimmäispalvelu ry. on Lahden alueella toimiva yleishyödyllinen yhdistys, joka on perustettu vuonna 1987. Yhdistys tukee ikäihmisten kotona-asumista järjestämällä heille vapaa-ajan toimintaa, vapaaehtoistoimintaa ja asiakasmaksullista kotipalvelua. Toiminta tuo eri ikäisiä ihmisiä yhteen vähentäen yksinäisyyden kokemusta. Lahden Lähimmäispalvelu järjestää esimerkiksi retkiä, tapaamisia, monenlaista harrastustoimintaa, sekä säännöllisesti kokoontuvia, kaikille osallistujille avoimia ja maksuttomia, kaupunginosakerhoja.

Lahden Lähimmäispalvelu tekee arvokasta ja pyyteetöntä työtä ikäihmisten hyväksi. Myös Lahti-Seura arvostaa sitä paljon ja onnittelee Lahden Lähimmäispalvelua sen saamasta Vuoden vanhusteko -palkinnosta, joka jaettiin yhdistyksen vapaa-ajantoiminnalle valtakunnallisessa vanhustenpäivän juhlassa Savonlinnassa 2.10.2022.

Valintaa perustelee Työeläkevakuutusyhtiö Ilmarisen eläkejohtaja Outi Pekkarinen näin:

– Kiinni elämässä -toiminnan ansiosta kotona asuvien lahtelaisten ikäihmisten hyvinvointi on lisääntynyt. Kaupunkiin on syntynyt ikäihmisten avoin yhteisö, johon voi kuulua itselle sopivalla tavalla. Ikääntyneiden ääni, tarpeet ja oma kulttuuri ovat tulleet hankkeen toiminnan myötä nähdyksi, kuulluksi ja tunnistetuksi paremmin”.

Lahden Lähimmäispalvelun toiminnanjohtaja Jonna Piipponen-Karkulowski on sanonut: ”Yksinäisyyttä torjutaan muun muassa siten, että toimimme kotona asuvien ikäihmisten parissa. Monet vanhukset asuvat ja toimivat arjessaan yksin. Meidän toiminta tulee lähelle kotia: esimerkiksi vapaaehtoisen ystävän voi saada juttuseuraksi tai ulkoilukaveriksi kotiin tai kaupunginosakerhoon voi osallistua oman kodin lähellä.”

Myös Lahti-Seura haluaa antaa tunnustuksensa Lahden Lähimmäispalvelun arvokkaalle työlle myöntämällä toiminnanjohtaja Jonna Piipponen-Karkulowskille Vuoden lahtelainen -tunnuksen. Samalla seura kiittää Lähimmäispalvelun työntekijöitä lämpimästä suhtautumisesta kaikenikäisiin ihmisiin, sillä yksinäisyyshän ei ikää katso – vaan jokainen meistä voi välillä suurtakin yksinäisyyttä tuntea.

Seuramme toivottaa hyvää menestystä tulevaisuuteenkin Lahden Lähimmäispalvelu ry.:lle sekä yhdistyksessänne työskenteleville ihmisille.


Lahden Lähimmäispalvelu ry

Kategoria(t): Tunnustukset, Vuoden lahtelainen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.