Lahtelaisen lukukirjasta toinen painos

Kirjaa myydään mm. elokuvateatteri Kino Iiriksen lipunmyynnissä. Lukukirjan hinta on 30 euroa. Kirjaa tullaan myymään mm. Lahden museokaupoissa.

Vuosia sitten loppuun myydyn Hannu Kivilän Lahtelaisen lukukirja toinen painos julkaistaan tammikuussa 2024. Kirja julkaistiin alunperin vuonna 2007, ja sen kustantajina ovat uusimmassakin painoksessa Lahden kaupunginmuseo ja Lahti-Seura. Uusinta painosta on edelliseen verrattuna täydennetty maltillisesti. Tärkeimpiä tapahtumia on lisätty, sekä muutama asiavirhe korjattu. Lisätyn tiedon tärkeimpinä tietolähteinä ovat olleet internet ja paikalliset sanomalehdet.

Lahtelaisen lukukirja sisältää aiemmin monessa eri yhteydessä julki tuotua faktaa tiivisteltynä ja ryhmiteltynä kätevään muotoon. Kivilä on kahlannut läpi melkoisen määrän Lahdesta vuosikymmenien mittaan kirjoitettua, ja yhdistänyt olennaisimmat palat tiiviiksi kokonaisuuksiksi. Näitä kokonaisuuksia on kansien välissä toista sataa, ryhmiteltyinä mm. katuihin, kaupunginosiin, rakennuksiin sekä teollisuus- ja liikelaitoksiin.

Tekstiä on elävöitetty valokuvien sijasta Kivilän piirroksilla sekä vanhoilla ilmoituksilla ja mainoksilla. Kirjan eräänä innoittajana on ollut 1960-luvulla ilmestynyt Olli Järvisen Lahti ennen meitä sekä lukuisat kävelyretket, jotka ovat herättäneet tekijän kiinnostuksen milloin mihinkin Lahti-aiheiseen asiaan.

Kokoelma on toteutettu mahdollisimman monipuolisesti kaikkia menneitä vuosikymmeniä tasapuolisesti kunnioittaen. Jos jokin aihepiiri on lukijan mielestä jäänyt liian vähälle huomiolle, on se puhtaasti tekijän valinta. Kirja ei halua ottaa kantaa, eikä se arvostele menneitten sukupolvien tekemisiä – siitä huolimatta kirjoittaja ja kustantajat toivottavat antoisia lukuhetkiä.

Vuonna 2015 Kivilä julkaisi Lahtelaisen sanakirjan, ja suositusta kirjasta on otettu jo kolme painosta. Kirjaa on edelleen saatavilla mm. Kino Iiriksen lipunmyynnistä.

  • Elokuvateatteri Kino Iiriksen lipunmyynti, Saimaankatu 12, Lahti (aukioloaikoina, korttimaksu/käteinen)
  • Kirjamyyntiä myös lyhytelokuvafestivaalin aikana Kino Iiriksessä 6.4.2024 (käteinen)Kirjaa myydään em. paikoissa hintaan 30 euroa (hinta voi vaihdella myyntipaikan mukaan).

Lisätietoja lahti.seura@gmail.com.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.