Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhteen

Lahti ja Nastola ovat hyväksyneet kuntajakoselvittäjä Rolf Paqvalinin esittämän yhdistymissopimuksen 26.1.2015. Lahden kaupunginvaltuusto oli päätöksessä yksimielinen ja Nastolan kunnanvaltuusto äänesti uuden kunnan muodostamisen puolesta äänin 22-21. Lahden ja Nastolan kunnat lakkaavat ja tilalle perustetaan uusi Lahden kaupunki vuoden 2016 alusta.
Lisätietoa kuntaliitoksesta Salpauskunta-sivulta.

Nastolan kotiseutuyhdistys on Nastola-seura. Se on perustettu alkujaan 1957 ja sen tarkoituksena oli paikallisperinteen vaaliminen, luonnonsuojelu  ja kotiseutumuseon perustaminen. Seurassa ei ole moneen vuoteen ollut toimintaa, mutta 16.6.2011 pidetyssä kokouksessa päätettiin herättää seura uudelleen henkiin. Valmisteluryhmän työn tuloksena Nastola-seuran toiminta käynnistettiin virallisesti uudelleen 11.1.2012 pidetyssä vuosikokouksessa.

9 × = viisikymmentä neljä