Vuoden nuori lahtelainen

Lahti-Seura ryhtyi jakamaan Vuoden lahtelainen -huomionosoituksia vuonna 1981. Tarkoituksena on huomioida lahtelaisia, jotka näkyvällä ja pitkäaikaisella toiminnallaan ovat kunniaksi kotikaupungilleen.

Vuonna 2010 seura aloitti Vuoden nuori lahtelainen -tunnustuksen jakamisen hallituksen päätöksen mukaisesti. Se myönnetään henkilölle tai ryhmälle, joka tuoreella, ennakkoluulottomalla ja yritteliäällä otteella on esimerkkinä ja eduksi Lahdelle.
Valinnan tekee raati, joka koostuu Lahti-Seuran hallituksen jäsenistä sekä yhteystyökumppaneista.

Vuosina 2010-12 yhteistyöyrityksinä toimi Päijät-Hämeen Osuuspankki ja Osuuskauppa Hämeenmaa, lisäksi vuonna 2013 mukaan tuli Lahti-Energia Oy. Tunnustuksen saajalle luovutetaan em. kolmen yhteistyöyritysten myöntämä stipendi.
Ensimmäinen tunnustus jaettiin kesäkuun 1. päivä 2010 lauluyhtye Enchantille.

Tunnustus jaetaan vuosittain.

nl_logo

Nuoret lahtelaiset
Vuosi – saaja [perustelut] / jakopaikka (yhteistyökumppani)

2015: Viola ja Anton Uotila [perustelut] / Taidelauantai – Kaupungintalo
2014: Rasmus Leppänen [perustelut] / Lahti Block Party
2013: Oskari Keränen [perustelut] / Taidelauantai – Kaupungintalo
2012: Lahden Nuorisoteatteri [perustelut] / Art Häme’12 – Malski
2011: Pauliina Polet [perustelut] / Salpausselän urheilulukion auditorio (Urheilupäivä)
2010: Enchant [perustelut] / FC Lahden kotiottelu stadionilla

Kategoria(t): Tunnustukset, Vuoden nuori lahtelainen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 × neljä =