Audiovisuaaliset tallenteet

Julkaisuja kuten filmejä ja muita audiovisuaalisia kotiseututallenteita seura pyrkii kustantamaan ja julkaisemaan taloudellisten resurssien antamissa puitteissa. Tällä hetkellä käynnissä on Kotiseutufilmi-hanke (Päijät-Hämeen perinnedokumentti), josta tarkemmin em. linkistä.

Hankkeeseen liittyen on järjestetty tähän mennessä neljä Lahti-filmi -iltamaa elokuvateatteri Kino Iiriksessä. Tilaisuuksiin vapaa pääsy.

Seura pyrkii myös itse tallentamaan kotiseututapahtumia yhteistyöjärjestelyin, mm Lahden Videokuvaajat ry:n kanssa. Tällaisia tapahtumia viime vuosilta ovat mm. Lahden kaupunginkirjaston auditoriossa järjestetty Muisteluilta vuonna 2010 tai Yhteiskoulun esittely vuoden 2011 kevätkokouksen yhteydessä. Syyskuussa 2014 järjestetty Onerva Vartiaisen muistelu tallennettiin.

Seuralle luovutetut valokuvat ym. kuva-aineisto on tallennettu Lahden kaupungin museon ylläpitämään Päijät-Hämeen arkistoon.

Lahti-Seura on mukana myös Albumit auki -hankkeessa.

Lahtelaisten perinnetietoa on tallennettu aikojen saatossa nauhoille mm. haastatteluin.

Kategoria(t): Julkaisut, Tallenteet. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

× yhdeksän = 63