Audiovisuaaliset tallenteet

Julkaisuja kuten filmejä ja muita audiovisuaalisia kotiseututallenteita seura pyrkii kustantamaan ja julkaisemaan taloudellisten resurssien antamissa puitteissa.

Seura oli aloitteentekijänä Kotiseutufilmi-hankkeessa (Päijät-Hämeen perinnedokumentti). Hankkeeseen liittyen on Lahti-Seura on ollut järjestämässä Lahti-filmi-näytöksiä elokuvateatteri Kino Iiriksessä. Tilaisuuksiin vapaa pääsy.
[Kotiseutufilmit-sivusto]

Seura pyrkii myös itse tallentamaan kotiseututapahtumia, mm. Lahden Videokuvaajat ry:n kanssa. Tällaisia tapahtumia viime vuosilta ovat mm. Lahden kaupunginkirjaston auditoriossa järjestetty Muisteluilta vuonna 2010 tai Yhteiskoulun esittely vuoden 2011 kevätkokouksen yhteydessä. Syyskuussa 2014 järjestetty Onerva Vartiaisen muistelu äänitettiin. Lahtelaisten perinnetietoa on tallennettu aikojen saatossa nauhoille haastatteluin.

Lahti-Seura on mukana myös Albumit auki -hankkeessa. Samassa yhteydessä seura järjestää valokunäyttelyitä Kino Iiriksen aulatiloissa.
Seura on järjestänyt karttanäyttelyitä kirjastossa ja Kino Iiriksessä yhteistyössä Lahden teknisen ja ympäristötoimialan kanssa.
Aikoinaan seuralle luovutetut valokuvat ym. kuva-aineisto on tallennettu Lahden kaupungin museon ylläpitämään Päijät-Hämeen arkistoon.

Kategoria(t): Julkaisut, Tallenteet. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.