Uutisia & tulevia tapahtumia

TIEDOTE (päivitetty 21.10.)

Syyskokous 31.10. klo 11
Elokuvateatteri Kino Iiris, lisätietoja.

Lahti-päivä 31.10. klo 12-13
Elokuvateatteri Kino Iiris.
Ohjelma on supistunut alkuperäisestä, ohjelmassa kuitenkin esitelmä ja laulua sekä Vuoden lahtelainen -tunnustuksen julkistaminen. Saaja ei valitettavasti pääse paikalle, mutta hänet kukitetaan myöhemmin.
– Puheenjohtaja Sauli Hirvosen avaussanat
– Lahden Laulajat -kuoron esittely, jonka jälkeen kuoro esittää laulun
– Hannu Kivilä kertoo Lahden bussiliikenteestä
– Lahden Laulajat esittää yhden laulun
– Vuoden lahtelainen -tunnustuksen julkistaminen
– Hämäläisten laulu yhteislauluna

Saliin voidaan ottaa 45 henkeä. Ei kahvittelua.
Tervetuloa!

Lahden kaupunki täyttää 1. päivä marraskuuta 115 vuotta.

Lahden seutu kartoin -esittelytilaisuus 3.12. klo 18 Lahden pääkirjaston auditoriossa.
Kirjaa on saatavilla elokuvateatteri Kino Iiriksen lipunmyynnistä sekä Pro Puu -galleriasta.

Lisätietoja: puheenjohtaja[at]lahtiseura.fi.

Poikkeustilanne voi aiheuttaa muutoksia tapahtumiin

Toimintaa

Älykäs Ylinen Viipurintie -sovelluksen julkaisutilaisuus järjestettiin 5.9.2020.
Sovelluksen on tehnyt Osuuskunta Lahden Seudun Kulttuuri- ja Elämysmatkailu ELMA. Lahti-Seura toimii projektin yhtenä yhteistyökumppanina.

Kevätkokous

Kevätkokous pidettiin Tammisalissa keskiviikkona 3.6. (Saimaankatu 12).
Kokouksessa hyväksyttiin tilit ja myönnettiin vastuuvapaus. Kiitos kaikille kokoukseen osallistuneille!

Lahden kaupunginmuseon verkkosivuilla on käynnistynyt Kasvun aika – lahtelaista kouluhistoriaa -näyttely. Näyttelyssä on käytetty Tulevaisuuden Lahti -piirustuksia osana kokonaisuutta. Kasvun aika kuvaa lahtelaista koulupolkua sen alkuvaiheista tähän päivään.

Lahden seutu kartoin -kirja julkaistiin huhtikuun alussa. Kirjan julkaisija on Kustannusyhtiö AtlasArt ja yhteistyökumppani Lahti-Seura. Kirja on ensimmäinen karttakirja Lahdesta ja sen voi ostaa suoraan seuralta tai kustantajalta. Lisätietoja kirjasta.

Arkkiveisu Luuradasta -näytelmä esitetään poikkeustilanteesta johtuen kesällä 2021.
Näytelmän tuottaa Ainopuiston teatteri yhteistyössä Lahden Rautatieharrastajat Topparoikka ry, Lahti-Seura, Lahden museot ja Mytäjäisten Kotileipomo Oy.
Lisätietoja Ainopuiston teatterin nettisivuilla.
Enemmän kesän esityksistä Hollolan Lahti -lehdessä 1/2020.

Lahti-Seurassa juhlitaan tänäkin vuonna tasavuosia, sillä nykymuotoinen Hollolan Lahti -lehti täyttää 40 vuotta. Ensimmäinen Hollolan Lahti -näytenumero ilmestyi jo vuonna 1954, ja lehteä julkaistiin useita vuosia. Vuonna 1980 lehti aloitti uudella julkaisukonseptilla yhdistyksen tiedotuslehtenä. Tuolloin päätoimittajana toimi Unto Tupala. Vuoden 2020 ensimmäinen jäsenlehti julkaistaan maalis-huhtikuussa, ja siinä kerrotaan mm. kuluvan vuoden tapahtumista ja esitellään uudet hallituksen jäsenet.
Elokuussa ilmestyvän lehden pääteemana on 150 vuotta täyttävä Pietarin rautatie (viralliset Pietarin rautatien juhlallisuudet on siirretty vuoteen 2021).
Kolmas lehti ilmestyy joulukuussa.

Yhdistyksen järjestäytymiskokous pidettiin 11.1. Kokouksessa valittiin seuralle varapuheenjohtajaksi Timo Peippo. Sihteeri-taloudenhoitajana jatkaa Jaana Palokytö-Landen.
Seuran jäsenmaksu ja -tiedote postitettiin jäsenille helmikuun alussa.

Jäseneksi voi liittyä täällä.

Terveisin
Sauli Hirvonen, puheenjohtaja.