Uutisia & tulevia tapahtumia

TIEDOTE (päivitetty 6.8.)

Syyskuussa Lahti-Seura on mukana Rautateiden Lahti -näyttelyssä pääkirjaston aulassa. Näyttelyssä esitellään Lahden rautateitä sekä rautatieharrastusta. Vitriineissä on pienoisrautateitä.
Järjestäjät Lahden rautatieharrastajat Topparoikka ry ja tulipyörä.fi.

Älykäs Ylinen Viipurintie -sovelluksen julkaisutilaisuus järjestetään 5.9.2020.
Sovelluksen on tehnyt Osuuskunta Lahden Seudun Kulttuuri- ja Elämysmatkailu ELMA. Lahti-Seura toimii projektin yhtenä yhteistyökumppanina.
Tapahtuman ohjelmasta tiedotetaan myöhemmin.

Syyskokous 31.10. klo 11
Elokuvateatteri Kino Iiris

Lahti-päivä 31.10. klo 12-14
Elokuvateatteri Kino Iiris

Lahden seutu kartoin
-kirjaa on saatavilla elokuvateatteri Kino Iiriksen lipunmyynnistä sekä Pro Puu -galleriasta.

Lisätietoja: puheenjohtaja[at]lahtiseura.fi.

Poikkeustilanne voi aiheuttaa muutoksia tapahtumiin

Toimintaa

Kevätkokous

Kevätkokous pidettiin Tammisalissa keskiviikkona 3.6. (Saimaankatu 12).
Kokouksessa hyväksyttiin tilit ja myönnettiin vastuuvapaus. Kiitos kaikille kokoukseen osallistuneille!

Lahden kaupunginmuseon verkkosivuilla on käynnistynyt Kasvun aika – lahtelaista kouluhistoriaa -näyttely. Näyttelyssä on käytetty Tulevaisuuden Lahti -piirustuksia osana kokonaisuutta. Kasvun aika kuvaa lahtelaista koulupolkua sen alkuvaiheista tähän päivään.

Lahden seutu kartoin -kirja julkaistiin huhtikuun alussa. Kirjan julkaisija on Kustannusyhtiö AtlasArt ja yhteistyökumppani Lahti-Seura. Kirja on ensimmäinen karttakirja Lahdesta ja sen voi ostaa suoraan seuralta tai kustantajalta. Lisätietoja kirjasta.

Arkkiveisu Luuradasta -näytelmä esitetään poikkeustilanteesta johtuen kesällä 2021.
Näytelmän tuottaa Ainopuiston teatteri yhteistyössä Lahden Rautatieharrastajat Topparoikka ry, Lahti-Seura, Lahden museot ja Mytäjäisten Kotileipomo Oy.
Lisätietoja Ainopuiston teatterin nettisivuilla.
Enemmän kesän esityksistä Hollolan Lahti -lehdessä 1/2020.

Lahti-Seurassa juhlitaan tänäkin vuonna tasavuosia, sillä nykymuotoinen Hollolan Lahti -lehti täyttää 40 vuotta. Ensimmäinen Hollolan Lahti -näytenumero ilmestyi jo vuonna 1954, ja lehteä julkaistiin useita vuosia. Vuonna 1980 lehti aloitti uudella julkaisukonseptilla yhdistyksen tiedotuslehtenä. Tuolloin päätoimittajana toimi Unto Tupala. Vuoden 2020 ensimmäinen jäsenlehti julkaistaan maalis-huhtikuussa, ja siinä kerrotaan mm. kuluvan vuoden tapahtumista ja esitellään uudet hallituksen jäsenet.
Elokuussa ilmestyvän lehden pääteemana on 150 vuotta täyttävä Pietarin rautatie (viralliset Pietarin rautatien juhlallisuudet on siirretty vuoteen 2021).
Kolmas lehti ilmestyy joulukuussa.

Yhdistyksen järjestäytymiskokous pidettiin 11.1. Kokouksessa valittiin seuralle varapuheenjohtajaksi Timo Peippo. Sihteeri-taloudenhoitajana jatkaa Jaana Palokytö-Landen.
Seuran jäsenmaksu ja -tiedote postitettiin jäsenille helmikuun alussa.

Jäseneksi voi liittyä täällä.

Terveisin
Sauli Hirvonen, puheenjohtaja.