Uutisia & tulevia tapahtumia

TULEVAA (päivitetty 31.1.2023)

Lahtelaisen sanakirjaa on saatavilla elokuvateatteri Kino Iiriksen lipunmyynnistä, kaupunginmuseon museokaupasta, Suomalaisesta kirjakaupasta, Pro Puu -galleriasta ja Pekka Productions -verkkokaupasta.

Seuran jäsenkirje ja -maksu postitetaan jäsenille helmikuussa. Kevätkokous pidetään 22.3.2023 klo 18 Tammisalissa.

Hollolan Lahti 1/2023 ilmestyy huhtikuussa. Keväällä ilmestyy myös Sarja kuvia Lahdesta -lehti, joka on osana Sarjakuvaseuran kanssa toteutettavaa hanketta.

Wivi Lönn -verkkoluento järjestetään 13.4. klo 18-19.

Tutustu myös Lahden seudun sukututkijat ry:n ja Päijät-Hämeen Tutkimusseura ry:n tapahtumatarjontaan.

MENNEET TAPAHTUMAT

Lahden sarjakuvaseura järjesti Lahden Steinerkoulun 4. luokkalaisille sarjakuvatyöpajan 30.11. Pajassa tehtiin omia kuvia ja sarjakuvia, kirjoitettiin tarinoita. Valmiista sarjakuvista kootaan painettu lehti.
Pajan toteuttavat yhteistyössä Lahti-Seura ja Lahden sarjakuvaseura yhdessä Steinerkoulun kanssa. Hanketta tukee Suomen Kotiseutuliiton Mestarit ja Kisällit -hanke.
Lisätietoja myöhemmin tällä sivulla.

1.11. julkaistiin Heikki LuostarisenLahti 1976 – Viipale röökipaikan historiaa (lähes) puolen vuosisadan takaaartikkeli seuran sivuilla.

1.11. julkistettiin Vuoden lahtelainen 2022 Lahden kaupungin toritapahtumassa. Radio Voiman haastattelussa hallituksen jäsen Erpo Heinolainen.

Lahti-päivä järjestetään elokuvateatteri Kino Iiriksessä lauantaina 29.10. alkaen klo 12. Ohjelma noudattelee viime vuosien sisältöä. Sääntömääräinen syyskokous jäsenille klo 11-12.

Teatteriretki Lahden kaupunginteatterin Kostonkierre -esitykseen 17.11. Lisätietoja.

Mestarit & kisällit -toimintamalli on saanut Euroopan kulttuuriperintöpalkinnon!
Euroopan komissio ja Europa Nostra julkistivat juuri vuoden 2022 Euroopan kulttuuriperintöpalkintojen ja Europa Nostra -palkintojen voittajat.Lahti-Seura onnittelee hienosta tunnustuksesta!
Seura valmistelee parhaillaan yhteistyökumppaneidensa kanssa Lahdessa syksyllä käynnistyvää Mestarit & Kisällit -hanketta. Sen etenemisestä tiedotamme elokuun aikana.

Elokuvateatteri Kino Iiriksessä esitettiin sunnuntaina 22.5. valokuvaaja Erkki Hämäläisen koostama 150 vuottta Nastolaa -valokuvakooste.

Erkki Hämäläinen alusti 150 vuotta Nastolaa -näytöksen
Kiitos kaikille tilaisuuteen osallistuneille, erityisesti Hämäläiselle, joka alusti näytöksen. Yleisöä oli lähes 30 henkeä ja esitys herätti mukavasti keskustelua.
Seuraavista Lahti-näytöksistä Kino Iiriksessä ilmoitetaan niiden varmistuttua.

Sivuille lisätty kohta Tapahtumia ja toimintaa, johon on koostettu seuran viime vuosien projekteja, hankkeita ja tilaisuuksia.

Kiitos kaikille seuran kevätkokoukseen (23.3.) osallistuneille.
Sääntömääräisessä kokouksessa hallitus esitteli vuoden 2021 tilit ja toimintakertomuksen, jotka hyväksyttiin. Vastuuvapaus myönnettiin hallitukselle ja muille tilivelvollisille.
Kokouksen jälkeen lahtelaiskirjailija Timo Sandberg piti esitelmän aiheella: ”Kirjailijan Lahti-suhde, ja miten kotikaupunki on mukana hänen kirjoissaan sekä tulevassa teatteriesityksessä”.

Seuran jäsenmaksu ja -tiedote postitetaan maaliskuussa 2022 viikolla 10.
Huom! Ns. vanhat jäsenet voivat maksaa vuoden 2022 jäsenmaksunsa viime vuoden tiedoilla, viitenumeroksi jäsenumero! JOS OLET JO MAKSANUT JÄSENMAKSUN, LASKU ON AIHEETON.
Jäseneksi voi liittyä täällä.

Yhdistyksen hallituksen järjestäytymiskokouksessa 11.1.2022 valittiin toimihenkilöt.
Seuran uusi sihteeri on Anneli Seppälä ja uusi taloudenhoitaja on Erpo Heinolainen.
Kiitos Jaana Palokytö-Landenille työstä seuran ja kotiseudun hyväksi sihteerin ja taloudenhoitajan toimessa.
Varapuheenjohtajana jatkaa Timo Peippo. Hallituksen uudesta jäsenestä Anna Kontosta on esittely vuoden ensimmäisessä huhtikuussa ilmestyvässä Hollolan Lahti -lehdessä.

Sivustoa on jälleen päivitetty. Kohdan Projektit alavetovalikkoja on uudelleen järjestelty ja kohtaan Lahti-filmit tullaan talven aikana päivittämään aineistoa, jotka on aiemmin ollut Kino Iiriksen sivuilla.
Seura on avannut Instagram-tilin.

75 vuotta täyttävän Lahti-Seuran juhlavuoden tapahtumia, lue lisää täältä.

Terveisin
Sauli Hirvonen, puheenjohtaja.