Uutisia & tulevia tapahtumia

TIEDOTE (päivitetty 30.5.)

KEVÄTKOKOUS

Kevätkokokous pidetään Tammisalissa (Saimaankatu 12) klo 17.30.
Toiminnantarkastajat puoltavat tilien hyväksymistä.
Lisätietoja tilinpäätösaineistosta: puheenjohtaja[at]lahtiseura.fi.
Kokouksen jälkeen on mahdollista tutustua Lahti seutu kartoin -kirjaan.

Seuraava kirjanmyyntitapahtuma 7.6.2020 klo 11.30-14 Tammisalissa (Saimaankatu 12). Samaan aikaan Iiris-salissa esitetään Risto Ilolan videoita 1980- ja 90-lukujen Lahdesta.

Seuran muut alkukevään tilaisuudet on siirretty myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.

Tulevaa toimintaa

Lahden kaupunginmuseon verkkosivuilla on käynnistynyt Kasvun aika – lahtelaista kouluhistoriaa -näyttely. Näyttelyssä on käytetty Tulevaisuuden Lahti -piirustuksia osana kokonaisuutta. Kasvun aika kuvaa lahtelaista koulupolkua sen alkuvaiheista tähän päivään.

Lahden seutu kartoin -kirja julkaistiin huhtikuun alussa. Kirjan julkaisija on Kustannusyhtiö AtlasArt ja yhteistyökumppani Lahti-Seura. Kirja on ensimmäinen karttakirja Lahdesta ja sen voi ostaa suoraan seuralta tai kustantajalta. Lisätietoja kirjasta.

Arkkiveisu Luuradasta -näytelmä esitetään poikkeustilanteesta johtuen kesällä 2021.
Näytelmän tuottaa Ainopuiston teatteri yhteistyössä Lahden Rautatieharrastajat Topparoikka ry, Lahti-Seura, Lahden museot ja Mytäjäisten Kotileipomo Oy.
Lisätietoja Ainopuiston teatterin nettisivuilla.
Enemmän kesän esityksistä Hollolan Lahti -lehdessä 1/2020.

Älykäs Ylinen Viipurintie -sovelluksen julkaisutilaisuus siirtyy toukokuulta elokuulle. Sovelluksen on tehnyt Osuuskunta Lahden Seudun Kulttuuri- ja Elämysmatkailu ELMA. Lahti-Seura toimii projektin yhtenä yhteistyökumppanina.
Tapahtumasta tiedotetaan myöhemmin.

Lahti-Seurassa juhlitaan tänäkin vuonna tasavuosia, sillä nykymuotoinen Hollolan Lahti -lehti täyttää 40 vuotta. Ensimmäinen Hollolan Lahti -näytenumero ilmestyi jo vuonna 1954, ja lehteä julkaistiin useita vuosia. Vuonna 1980 lehti aloitti uudella julkaisukonseptilla yhdistyksen tiedotuslehtenä. Tuolloin päätoimittajana toimi Unto Tupala. Vuoden 2020 ensimmäinen jäsenlehti julkaistaan maalis-huhtikuussa, ja siinä kerrotaan mm. kuluvan vuoden tapahtumista ja esitellään uudet hallituksen jäsenet.
Elokuussa ilmestyvän lehden pääteemana on 150 vuotta täyttävä Pietarin rautatie (viralliset Pietarin rautatien juhlallisuudet on siirretty vuoteen 2021).
Kolmas lehti ilmestyy joulukuussa.

Yhdistyksen järjestäytymiskokous pidettiin 11.1. Kokouksessa valittiin seuralle varapuheenjohtajaksi Timo Peippo. Sihteeri-taloudenhoitajana jatkaa Jaana Palokytö-Landen.
Seuran jäsenmaksu ja -tiedote postitettiin jäsenille helmikuun alussa.

Jäseneksi voi liittyä täällä.

Terveisin
Sauli Hirvonen, puheenjohtaja.