Lahti-Seura 70 vuotta – tapahtumia

LS70v
Vuosi 2015 oli Lahden kaupungin 110. syntymäpäivä, vuonna 2016 Lahti-Seura täyttää 70 vuotta. Seuran perustamispäivä on 12.3.1946, jolloin pidettiin perustamiskokous.

Tällä sivulla kerrotaan Lahti-Seuran juhlavuoden tapahtumista. Sivua päivitetään vuoden kuluessa.

Tulevia tapahtumia

Lahden oman elokuvafestivaalin Kinoksen yhteydessä lauantaina 19.3.2016 Tammisalissa palvelee Tulipyörä-kahvio.
Kahviossa esitetään non-stoppina Lahti-filmejä ja näytillä on hieman Lahti-aiheista rekvisiittaa Lahti-Seuran 70-vuotisjuhlien kunniaksi. Kahvio aukeaa klo 11.
Lisäksi Tammisalin ”perinnehuoneessa” järjestetään Albumit auki -valokuvien keräystilaisuus klo 13-15.

Maaliskuussa Kino Iiriksen aulassa avautuu Albumit auki -valokuvanäyttely, joka koostuu valokuvaaja Erkki Hämäläisen Nastolassa ottamistaan kuvista.
Hämäläinen on kertomassa Tammisalissaan kuvistaan torstaina 31.3. klo 17.30 alkaen.

Nastola-seuran ja Lahti-Seuran kaavailema kotiseutuseminaari on tarkoitus järjestää huhtikuussa.

Syksylle, vuosijuhlan aikoihin, on suunnitteilla näyttely Lahden kaupunginkirjaston aulaan sekä luento lahtelaisuudesta. Nämä riippuvat Lahden kaupunginkirjaston syksyllä alkavasta remontista.

Työn alla on myös uuden karttapohjaisen nettisivun avaaminen. Asia vielä alkutekijöissä, mutta asiasta tiedotetaan kuluvan vuoden aikana.

Hollolan Lahti -lehdessä ja nettisivuilla julkaistaan päivitetty tiivistelmä seuran historiasta, joka perustuu Unto Tupalan kirjoittamaan seuran historiateokseen ”50-vuotias Lahti-Seura”. Julkaisemme mielellään koko vuoden Hollolan Lahti -jäsenlehdessä muistoja Lahti-Seurasta tai kotiseutyöstä.

Hannu Kivilän Lahtelaisen sanakirjasta otettiin toinen painos helmikuussa 2016. Kirjaa on saatavilla elokuvateatteri Kino Iiriksestä, Lahden museokaupoista, Pro Puu -gallerian myymälästä sekä Suomalaisesta Kirjakaupasta.

Menneitä

Kuudes Lahti-filminäytös järjestettiin Kino Iiriksessä sunnuntaina 28.2. klo 11. Näytös oli osana Nostalgiakino-sarjaa, ja siihen oli vapaa pääsy.

9 × neljä =