Koululaisten Lasten Lahti

Työnimeltään Lasten Lahti on Lahti-Seuran uusin avaus, jolla halutaan viedä kotiseututyötä sananmukaisesti ruohonjuuritasolle lasten arkeen ja kouluihin.

Hankkeessa Möysän kolmosluokkien ja Myllypohjan kakkosluokkien oppilaat esittelevät näkemyksiään omasta kotikaupungistaan Lahdesta sanoin ja kuvin. Ikäryhmässä 9-10-vuotiaat on ympäristöidentiteetti jo muokkautunut ja edelleen muokkautumassa. Projektin tarkoituksena on antaa oppilaille mahdollisuus keskittyä oman ympäristönsä tarkasteluun. Kahden alakoulun 2.-3. luokan oppilaat peilaavat elinpiiriään ryhmissä opettajiensa johdolla.

Lahti-Seuran projektivastaavat Ulla Koskinen-Laine ja Ulla Lilius pohjustavat ja ohjaavat projektin yhdessä opettajien kanssa. On tärkeää, että tuotoksissa säilyy lapsen ääni aitona. Saatuaan materiaalin projektivastaavat työstävät sen julkaisukuntoon ja näyttelyksi.

Lasten tuottamasta materiaalista toteutetaan
• Lasten Lahti -lehti, nelivärinen erikoispainos Hollolan Lahti -lehdestä.
• Valokuvanäyttely 20-25 valokuvaprinttiä. Näyttely on esillä elo-syyskuussa elokuvateatteri Kino Iiriksen aulassa ja kiertää lahtelaisilla alakouluilla.
• Oppilaiden tekemiä lyhyitä videoklippejä.
• Oppilaat palkitaan elokuvaesityksellä Kino Iiriksessä. Elokuvan alkukuvana näytetään kooste videoklipeistä.

Lisää tietoa hankkeesta projektin omalta sivulta