Hyvää alkanutta vuotta 2020 – uutisia

TIEDOTE (päivitetty 30.1. – sisältää joitakin muutoksia aiemmin ilmoitettuun)

Lahti-Seurassa juhlitaan tänäkin vuonna tasavuosia, sillä nykymuotoinen Hollolan Lahti -lehti täyttää 40 vuotta. Ensimmäinen Hollolan Lahti -näytenumero ilmestyi jo vuonna 1954, ja lehteä julkaistiin useita vuosia. Vuonna 1980 lehti aloitti uudella julkaisukonseptilla yhdistyksen tiedotuslehtenä. Tuolloin päätoimittajana toimi Unto Tupala. Vuoden 2020 ensimmäinen jäsenlehti julkaistaan maalis-huhtikuussa, ja siinä kerrotaan mm. kuluvan vuoden tapahtumista ja esitellään uudet hallituksen jäsenet.
Syksyn lehden aiheena mm. 150 vuotta täyttävä Pietarin rautatie. Kolmas lehti ilmestyy joulukuussa.

Yhdistyksen järjestäytymiskokous pidettiin 11.1. Kokouksessa valittiin seuralle varapuheenjohtajaksi Timo Peippo. Sihteeri-taloudenhoitajana jatkaa Jaana Palokytö-Landen.
Seuran jäsenmaksu ja -tiedote lähetetään/postitetaan jäsenille helmikuun alussa.

Jäseneksi voi liittyä täällä.

Tulevaa toimintaa

Kevätkokous pidetään Tammisalissa (Saimaankatu 12) keskiviikkona 25.3. alkaen klo 17. Kokouksen jälkeen klo 18 Jakke Naulapään esitelmä ”Lahti, jääkausikaupunki”.

Lahti-pienoismalli on esillä 13.1. alkaen Lahden kaupungin palvelutorilla Triossa.
Möysän 3 bc -luokan tekemä malli on osa Lasten Lahti -hanketta.

Lahdesta julkaistaan karttakirja Lahden seutu kartoin 7.4.2020 Museokioskissa. Kirjan kustantaa AtlasArt yhteistyössä Lahti-Seuran kanssa. Tervetuloa kirjan esittelytilaisuuteen 25.3. Tammisaliin.

Lahti-filmejä/dokumentteja Kino Iiriksessä 11. ja 15.3.

Arkkiveisu Luuradasta -näytelmä esitetään Mytäjäisten varikolla elokuussa.  Näytelmän infotilaisuus järjestetään 19.3.2020 pääkirjastossa.
Näytelmän tuottaa Ainopuiston teatteri yhteistyössä Lahden Rautatieharrastajat Topparoikka ry, Lahti-Seura, Lahden museot ja Mytäjäisten Kotileipomo Oy.
Näytelmän aikataulut on julkaistu Ainopuiston teatterin nettisivuilla.
Enemmän kesän esityksistä Hollolan Lahti -lehdessä 1/2020.

Älykäs Ylinen Viipurintie -sovellus julkaistaan lauantaina 16.5. Avajaistilaisuus alkaa elokuvateatteri Kino Iiriksessä klo 10 ja jatkuu torilla klo 12. Lisätietoja lähemmin tapahtumaa.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Terveisin